Ramses Shaffy domineert top 10 van Top 2000

Dat ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen -net als in negen van de tien voorgaande edities- op de eerste plaats is geëindigd in de Top 2000, zal voor weinig mensen een verrassing zijn. De stemperiode voor de eindejaarslijst van Radio 2 sloot vrijdag en daarna maakte de radiozender de top tien bekend. Daaruit blijkt dat de dinsdag overleden Ramses Shaffy maar liefst drie maal in top tien van de Top 2000 staat. Michael Jackson, die eerder dit jaar ook overleed, staat daarentegen helemaal niet bij de eerste tien.

Nieuws- en opiniewebsite Joop.nl voerde sinds dinsdag actie om het nummer ‘Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’ van Ramses Shaffy op de eerste plek in de Top 2000 te krijgen. De eerste plaats in niet gelukt, maar een notering op de zesde, zevende en negende plek is wel gelukt.

De volledige top 10 van de lijst ziet er als volgt uit:

De Top 10 van de Radio 2 Top 2000:

1. Bohemian Rhapsody – Queen
2. Hotel California – The Eagles
3. Avond – Boudewijn de Groot
4. Stairway To Heaven – Led Zeppelin
5. Child In Time – Deep Purple
6. Pastorale – Ramses Shaffy en Liesbeth List
7. Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder – Ramses Shaffy
8. Clocks – Coldplay
9. Laat Me – Ramses Shaffy
10. Pink Floyd – Wish You Were Here

In totaal werden 1,6 miljoen stemmen uitgebracht voor de samenstelling van de Top 2000. Per persoon konden er 15 platen geselecteerd worden en mochten 5 eigen keuzes worden toegevoegd. De complete lijst van de Radio 2 Top 2000 wordt op dinsdag 22 december 2009 bekendgemaakt.

Zie ook:
- Joop.nl wil Ramses Shaffy op nummer 1

Lees ook:Joop.nl wil Ramses Shaffy op nummer 1
Lees ook:Radio 2 staat stil bij overlijden Ramses Shaffy
Lees ook:Eerbetoon aan Ramses Shaffy op Radio Noord-Holland
Lees ook:Finale Radio 5 ‘Week van het Nederlandse Lied’ met Top 200
Lees ook:Wim Sonneveld op 1 in Top 100 ‘Week van het Nederlandse Lied’

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ramses Shaffy domineert top 10 van Top 2000

 1. chris

  Ik vind het zo’n bullshit dat elke keer als er weer iemand dood gaat, we alles van de man moeten horen. Ik heb niks tegen Shaffy of iets dergelijks, maar ik vind dat slijmen over iemand die net overleden is, zo walgelijk. De integriteit van de top 2000 is officieel aangetast en het is jammer dat mensen weer zo triest zijn dat ze allemaal massaal op Shaffy moeten stemmen. Vorig jaar stond zijn hoogste plaat op nummer 202! En nu staat hij 3x in de top 10, alleen omdat de man net dood is? Dat is gewoon belachelijk. Iedereen weet dat met alle respect voor Shaffy, hij niet in de top 10 thuishoort. Misschien top 200, heel misschien top 100.

    /   Reply  / 
 2. Laatbloeier

  Ik mis Michael Jackson bij de 1e tien van de top 2000. Als deze in juli jl. was uitgezonden, had Michael Jackson nummer 1 gestaan of zeker bij de 1e tien. Zo zie je maar weer dat het inderdaad een momentopname is.

    /   Reply  / 
 3. jelle

  typisch nederlands weer, als iemand is overleden dan is hij opeens een idool. ik vind het juist respectloos als je hem nu 3x in de top 10 zet, allemaal van die neppers die opeens op hem gaat stemmen, bedankt allemaal voor het verpesten van mijn top 10 :)

    /   Reply  / 
 4. Laatbloeier

  Niet typisch Nederlands, typisch menselijk ……

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>