‘Hotel California’ op nummer één in Seventies Top 100

Hij stond in de Top 2000 Jubileumlijst van 2008 op de tweede plaats: ‘Hotel California’ van The Eagles. Het is dan ook niet verwonderlijk dat die plaat op nummer één staat in de ‘Seventies Top 100′ van Radio 2. Het publieke radiostation staat sinds maandag 20 april geheel in het teken van de jaren zeventig van de vorige eeuw en die themaweek wordt vrijdag 24 april afgesloten met een Top 100 die samengesteld is door de luisteraars van Radio 2. The Eagles prijken bovenaan de lijst (editie 2009) en laten daarmee Deep Purple en The Beatles achter zich.


De luisteraars van Radio 2 stelden de ‘Seventies Top 100′ samen door op de website van het radiostation een platenkoffer te vullen. De lijst is het hoogtepunt van ‘Made in the Seventies’; een week lang muzikale hoogtepunten uit de jaren ’70 op Radio 2.

De Radio 2 Seventies Top 100 is vrijdag 24 april te beluisteren van 09:00 tot 18:00 uur. De presentatie is in handen van Daniël Dekker, Bert Haandrikman en Hans Schiffers. De Top 10 van de lijst ziet er als volgt uit:

1. The Eagles – Hotel California
2. Deep Purple – Child In Time
3. The Beatles – Let It Be
4. Queen – Bohemian Rhapsody
5. Meat Loaf – Paradise By The Dashboard Light
6. Alice Cooper – Halo Of flies
7. Led Zeppelin – Stairway To Heaven
8. AC/DC – Whole Lotta Rosie
9. The Doors – Riders On The Storm
10. Fleetwood Mac – Go Your Own Way

Zie hier voor de volledige top honderd.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Top 100 als afsluiting Made in the Seventies
Lees ook:Seventies Top 100 online terugluisteren
Lees ook:Made in the Seventies op Radio 2
Lees ook:‘Made in the Seventies’ deze week op Radio 2
Lees ook:Radio tv-tip: Made In The Seventies

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Hotel California’ op nummer één in Seventies Top 100

  1. Pingback: Top 100 als afsluiting Made in the Seventies | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>