Made In The Sixties deze week op Radio 2

Radio 2 draait een week lang hits uit de roemrijke jaren ’60. Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 februari 2009 staat het publieke radiostation in het teken van ‘Made In The Sixties’ en draait het alleen muziek uit dit decennium. In navolging van het succes van de Top 2000-platenkoffer, kunnen bezoekers van de Radio 2-website tijdens deze themaweek opnieuw een persoonlijke platenkoffer samenstellen. In iedere platenkoffer passen maximaal tien Sixties-hits en met het kiezen van je persoonlijke favorieten uit ’the sixties’, stemmen luisteraars direct voor de Sixties Top 100 die vrijdag als afsluiting wordt uitgezonden.

De meest gekozen plaat staat op vrijdag 13 februari op nummer 1. Vanaf vandaag, 9 februari, kunnen luisteraars hun Sixties-platenkoffer vullen via Radio2.nl. Op die site valt nog veel meer te beleven. Net als bij de Top 2000 zijn de playlisten per dag en per uur mee te lezen. Verder staat er iedere dag een heuse puzzel online kunnen bezoekers de ‘Made In The Sixties Quiz’ spelen.

Quiz

De quiz bestaat uit achttien vragen uit zes verschillende categorieën en de snelheid waarmee je antwoordt bepaalt de hoogte van de punten die je krijgt. Een fout antwoord kost je 10% van de totaalscore en geen antwoord invullen kost 12%. Per vraag heb je 15 seconden bedenktijd en gezien de malus voor het niet invullen van een vraag, kun je beter wat gokken. De Made In The Sixties Quiz is hier te spelen. Zelf had ik 4244 punten; de fotoronde nekte mij maar het introspel maakte weer veel goed.

Op de radio wordt een quiz gespeeld, namelijk het bekende introspel. Meedoen kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. De themaweek ‘Made in the Sixties’ sluit vrijdag 13 februari af met de Sixties Top 100 die tussen 09:00 en 17:00 uur te horen is. 

Zie ook:
- Radio 2 terug naar de jaren zestig

Lees ook:Radio 2 terug naar de jaren zestig
Lees ook:Made in the Eighties deze week op Radio 2
Lees ook:Made In The Sixties ook uitgebreid online te volgen
Lees ook:Made In The Sixties bereikte 3,7 miljoen Nederlanders
Lees ook:Vanwege succes een vervolg: Made in the Seventies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>