Radio 2 Top 2000 bereikt meer dan 10 miljoen mensen

De Radio 2 Top 2000 trok afgelopen jaar via radio, televisie en internet 10,6 miljoen mensen. Dat is 75% van de Nederlandse bevolking van tien jaar en ouder. Dit blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Radiocall in opdracht van NPO Kijk- en Luisteronderzoek. Hiermee breekt het crossmediale evenement van de publieke omroep opnieuw een record. Ook de bekendheid van de Top 2000 nam toe, 76% van de Nederlandse bevolking was op de hoogte van het evenement.


Deze groei is mede te danken aan de televisieregistratie van ‘Top 2000 in Concert’. Het programma, dat de NPS tijdens de nieuwjaarsnacht uitzond op Nederland 3, bereikte maar liefst 5,3 miljoen kijkers. Sinds de millenniumeditie in 1999 is de Radio 2 Top 2000 uitgegroeid tot een ‘sentimental journey’ waaraan miljoenen mensen plezier beleven via radio, televisie en internet.

Radio 2-zendermanager Kees Toering: “Ik vind het ongelooflijk dat opnieuw zoveel mensen de Top 2000 hebben gevolgd. Er is weer een record neergezet. Het zijn de makers van de Top 2000, redacteuren, producers en natuurlijk de presentatoren, die voor dit succes hebben gezorgd. Het enthousiasme en de professionaliteit waarmee zij hun werk hebben gedaan is bijzonder en maakt dat zoveel mensen na tien jaar, nog steeds zoveel plezier aan het evenement beleven. Ik ben daar bijzonder trots op.”

Jubileumeditie

De jubileumeditie van Radio 2 Top 2000 trok dit jaar 6,8 miljoen luisteraars. De Top 2000 bestond in 2008 tien jaar. Voor deze speciale jubileumeditie werden alle 7,1 miljoen uitgebrachte stemmen van de voorgaande edities bij elkaar opgeteld. Radio 2 zond de tiende editie van de Top 2000 uit van vrijdag 26 tot en met woensdag 31 december 2008 in een marathonuitzending van 144 uur. Uit het onderzoek blijkt verder nog dat luisteraars van de Top 2000 waardeerden met het rapportcijfer 7,8. 

Televisie

In totaal keken 7,8 miljoen mensen naar de Top 2000 televisieprogramma’s, 400.000 meer dan in 2007. Met name de televisieregistratie van ‘Top 2000 in Concert’ trok veel kijkers; 5,3 miljoen mensen keken tijdens de nieuwjaarsnacht naar het programma bij de NPS op Nederland 3. Top 2000 à gogo deed het naar verwachting goed met 5,4 miljoen kijkers.

Bart Soepnel, hoofdredacteur Kunst en Cultuur bij de NPS: “Er is door een club geïnspireerde en vakkundige NPS-makers een ongelooflijk leuke serie programma’s geproduceerd. Ook tijdens de opnames spatte de lol ervan af, en dat is de kijker blijkbaar niet ontgaan. Hier gaan we zeker mee door!”

Internet

Het crossmediale evenement dat de Top 2000 geworden is, was ook volop via (mobiel) internet te volgen. In de laatste week van 2008 bezochten 445.000 mensen de speciale Top 2000-website. Het aantal pageviews kwam daarmee op 8,7 miljoen. De website van de Top 2000 was dit jaar een community van muziekliefhebbers. Uit de virtuele Top 2000 Platenkast kon iedereen zijn persoonlijke Platenkoffer samenstellen van tien favoriete songs uit de Top 2000. In totaal stelden 38.000 websitebezoekers hun platenkoffer samen. 

De Top 2000 is het tweede evenement van de publieke radiozenders dat in korte tijd veel luisteraars weet te trekken. Eerder deze week liet 3FM weten dat de Serious Request-actie in totaal 10,6 miljoen mensen heeft bereikt.

Zie ook:
- 5,9 Miljoen luisteraars voor 3FM Serious Request 2008

Lees ook:Top 2000 echt weer Hét radio-evenement van het jaar
Lees ook:Top 2000 bereikte 11 miljoen Nederlanders via radio, tv en internet
Lees ook:Actie Glazen Huis bereikt 10,6 miljoen mensen
Lees ook:Top 2000 In Concert: Alain Clark, Waylon, Miss Montreal en Lucie Silvas
Lees ook:Bijna 80% van de Nederlanders beleefde Serious Request

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Radio 2 Top 2000 bereikt meer dan 10 miljoen mensen

 1. Peter

  Hoe kan het toch dat dit soort Publieke Omroep Propaganda zo klakkeloos wordt overgenomen. Er staat werkelijk waar de grootste onzin in die persberichten van ze.

  “Met name de televisieregistratie van ‘Top 2000 in Concert’ trok veel kijkers; 5,3 miljoen mensen keken tijdens de nieuwjaarsnacht naar het programma bij de NPS op Nederland 3. Top 2000 à gogo deed het naar verwachting goed met 5,4 miljoen kijkers.”

  Dus na Peter R de Vries met 7 miljoen kijkers zijn die Top 2000-dingen de best bekeken tv-programma’s van het jaar????

  Welterusten!

    /   Reply  / 
  1. Jorn

   Ja een kritische noot had daar wel op zijn plaats geweest. 5,4 Miljoen kijkers is waarschijnlijk de optelsom van de zes uitzendingen Top 2000 a gogo.
   En die 5,3 miljoen kijkers voor het concert… volgens Stichting Kijkonderzoek keken er 1,8 miljoen op het moment van uitzending. Zal eens kijken of ik een nadere toelichting kan krijgen!

     /   Reply  / 
 2. Pingback: Heeft de Top 2000 haar eigen top bereikt? | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>