Top 2000 leidt giraffen af van vuurwerk

Led Zeppelin, Deep Purple, Boudewijn de Groot, Eagles en Queen zijn een aantal van de artiesten die vanavond een belangrijke taak zullen vervullen. Naast het feit dat ze met hun muziek de top vijf van de Radio 2 Top 2000 vormen, moeten ze ook de giraffen in Dierenpark Amersfoort voorbereiden op al het vuurwerk. Net als in voorgaande jaren zetten de verzorgers van de dieren in het nachtverblijf een radio aan die afgestemd is op Radio 2. De Top 2000 schalt dus niet alleen bij duizenden huiskamers, maar ook bij de giraffen in Amersfoort.


Ter voorbereiding van Oudjaarsnacht, wanneer de dieren in paniek kunnen raken van vuurwerk, hebben de verzorgers een radio geplaatst in het nachtverblijf van de giraffen. Elke dag gaat de volumeknop een stukje hoger totdat 31 december even voor middernacht de nummer één van de lijst is bereikt en de giraffen het vuurwerk nog amper kunnen horen.

Voor de volledige lijst van de Top 2000 die de dieren en natuurlijk alle menselijke luisteraars kunnen beluisteren, zie deze link.

Meer over de Top 2000:
- Dit is ‘m: de Radio 2 Top 2000 editie 2008
- Top 2000 van Radio 2 ook via mobiel te volgen
- Platenkoffer Top 2000 voor in de Platenkast Radio 2

Lees ook:Top 2000 staat aan bij giraffen in dierentuin
Lees ook:Q-deejays live tussen de wilde dieren
Lees ook:“Omroep Amersfoort moet fuseren met RTV Eemstad”
Lees ook:Omroep Amersfoort en RTV Eemstad werken samen
Lees ook:Omroep Amersfoort uit de lucht vanwege financiële problemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>