Platenkoffer Top 2000 voor in de Platenkast Radio 2

Voor het eerst in het bestaan van de Radio 2 Top 2000 hebben de luisteraars niet kunnen stemmen voor hun favoriete platen. In de plaats daarvan heeft Radio 2 voor het tienjarig jubileum van de Top 2000 alle stemmen uit de negen voorgaande edities bij elkaar opgeteld en dat heeft geresulteerd in deze jubileumlijst. Luisteraars kunnen daarentegen wel zelf een platenkoffer samenstellen met daarin hun lievelingsnummers uit tien jaar Top 2000.

 

Op de speciale Top 2000-site van Radio 2 kunnen luisteraars eenvoudig een profiel aanmaken en vervolgens via de Platenkast hun eigen favoriete liedjes toevoegen. Daarmee creëer je in een paar muisklikken je eigen Top 2000 (nou ja… iets minder dan tweeduizend platen is ook voldoende hoor).

Community

Het idee van Radio 2 achter de Platenkoffers is het creëren van een community. Wanneer je ingelogd bent op de site van de Radio 2 Top 2000, kun je online vrienden maken met andere mensen die bijvoorbeeld dezelfde muzieksmaak hebben.

De redactie van Radio 2 gebruikt de gegevens uit de Platenkoffers ook voor wat interessante statistieken. Zo kan men bijvoorbeeld zien dat mensen die platen van The Rolling Stones ook bepaalde andere platen leuk vinden.

Hyves

De Radio 2 Top 2000 is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een multimediaal evenement. Naast radio en televisie is de Top 2000 volop aanwezig op internet en via de mobiele telefoon. Bezitters van een Hyves-profiel kunnen hun eigen Platenkoffer ook eenvoudig op hun Hyves-pagina zetten.

Voor het registreren voor de Top 2000 en het aanmaken van je eigen Platenkoffer, gebruik deze link. Misschien kom je mijn Platenkoffer nog tegen!

Meer over de Top 2000:
- Dit is ‘m: de Radio 2 Top 2000 editie 2008
- Top 2000 Jubileumeditie 2008 van start op Radio 2
- Top 2000 à gogo vrijdag van start op TV
- Top 2000 Jubileumlijst in de kranten

Lees ook:Top 2000 Jubileumeditie 2008 van start op Radio 2
Lees ook:Top 2000 Jubileumlijst in de kranten
Lees ook:Made in the Eighties deze week op Radio 2
Lees ook:Radio 2 viert tien jaar Top 2000
Lees ook:Sky Radio Group start radiocommunity

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Platenkoffer Top 2000 voor in de Platenkast Radio 2

 1. Marian

  Mijne heren,ik luister al een paar dagen naar de top 2000, en vraag me af hoe het mogelijk is dat sommige platen, waarvan ik nbog nooit gehoord heb, b.v iets van Peter Koelewijn en sommige idiote franse nummers die volgens mij nog nooit in de top 40 hebben gestaan 400 plaatsen hoger staan als b.v een julio iglesias met un canto a galicia (nummer 1 in 72)het lijkt wel hoe hoger de notering minder bekende platen…wat is dan de top 10? vraag ik me af? Nou ik hoop dat wij ook nog kunnen genieten van mooie platen die wel toppers zijn geweest, groeten uit Eindhoven

    /   Reply  / 
  1. Hans Hermens

   Goede muziek laat zich niet leiden door nummer 1 noteringen of door hitparades. De helft van de top 2000 kan vervangen worden door beregoede muziek die voor menigeen totaal onbekend is maar meer dan de moeite waard is.

     /   Reply  / 
   1. Mercury

    Dan blijft de nostalgie weg.

      /   Reply  / 
 2. Jorn

  @Marian: De Top 2000 wordt samengesteld op basis van de stemmen van de luisteraars van Radio 2. Of iets een hit is geweest speelt dus niet per definitie mee in de positie in de Top 2000-lijst. De jublieumeditie van de lijst (van dit jaar dus) is overigens samengesteld op basis van alle uitgebrachte stemmen over de afgelopen negen jaar.

    /   Reply  / 
 3. Mercury

  Marian heeft wel een beetje gelijk… hoe mensen in godsnaam op van die vreemde niets-zeggende nummers kunnen stemmen is mij een raadsel…

  Nick Kamen – I promised myself staat er niet eens tussen… en dat is wel een grote hit geweest en nog steeds wel populair in andere hitlijstjes die andere radio stations (all over the world) uitzenden…

  En dan staan er ook nog eens dubbele nummers in… nummers die heel veel op elkaar lijken maar een heel klein beetje verschillen. (dat is echt zonde) Volgens mij is een voorbeeld die van Zucchero (Senza una donna)

  Ik vind het wel leuk dat er nummers instaan die nooit in de top 40 hebben gestaan.
  Zoals Missing you en you can leave your hat on, al vind ik die Avond-plaat van boudewijn de groot een beetje overdreven hoog staan… zo bijzonder is tie helemaal niet. (iig niet bijzonderder dan africa van toto bijv)

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Top 2000 van Radio 2 ook via mobiel te volgen | Radioactive

 5. Rolf

  De top 2000 geeft in de top altijd weinig verandering vooral de nummer 1 maakt het zo saai.
  Zelfs een presentator valt hierbij in slaap!
  Verzin eens een ander soort wedstrijd om de hele top 2000 te veranderen.

    /   Reply  / 
  1. Robibern

   Ik ga er vanuit dat Queen weer nr 1 staat. Als dat zo is dan is het gewoon een terechte uitslag. Alleen de stem van de luisteraar geldt (hopenlijk) en niet dat gelobby van een Frits Spits en zijn collegae. Wat moet het lied van Boudewijn de Groot (Avond) daar nou zoeken. Niets en zeker niet op nr1. Woest was ik, met al dat gelobby van die DJ’s om Boudewijn de Groot op nummer 1 te krijgen. Zielig in een woord. Bohemian Rhapsody van Queen verveelt nooit. De opbouw van dit nummer zit zo vreselijk goed in elkaar. Daar kan maar heel, heel weinig nummers zich mee vergelijken laat staan in zijn schaduw staan. Het nummer Avond dat is zo vlak als het maar zijn kan. Mijn hond loopt jankent de kamer uit. Toen ik de hoorde dat Boudewijn de Groot op een kwam heb ik uit protest niet meer afgestemd op radio 2.Waarom laten zij de luisteraars hun stem uitbrengen als de DJ’s “Avond” naar nummer 1 lobbyen. Dan komt de top2000 niet ten goede. Ik heb niets tegen de persoon Boudewijn de Groot. De man heeft vele mooie liedjes geschreven. Maar als ik “avond” hoor dan is mijn avond al verziekt.

     /   Reply  / 
  1. Jorn

   :D Zelfs Fokke & Sukke zijn in de ban van de Top 2000!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>