Dit weekend aftrap van ‘December Top 2000 Maand’

De Radio 2 Top 2000 wordt dit jaar voor de tiende maal georganiseerd. De publieke zender claimt steeds meer de hele maand december als Top 2000 Maand. Vanavond is letterlijk de aftrap met het televisieprogramma ‘Top 2000 Trapt Af’. Zondag start op Radio 2 weer het ‘Top 2000 Verhalenarchief’ en vanaf maandag (8 december) staat het radiostation helemaal in het teken van de eindejaarslijst. En dat terwijl het uitzenden van de 2.000 populairste nummers aller tijden traditiegetrouw pas op 26 december begint.

Zaterdag 6 december is bij de NPS op Nederland 3 ‘De Top 2000 Trapt Af’ te zien. Matthijs van Nieuwkerk en popprofessor Leo Blokhuis spelen in het Top 2000 a gogo-café een popquiz met Spike (Di-rect), Eric Corton (3FM), Sander de Heer (Radio 2), Suzanne Bosman (RTL Nieuws), Edsilia Rombley (zangeres) en Cees Geel (acteur). De uitzending van de tv-aftrap is om 19:55 uur te zien op Nederland 3. 

Goudmijn

Zondag 7 december opent Stefan Stasse in een speciale uitzending van het radioprogramma ‘KRO’s Goudmijn’ (van 14:00 tot 16:00 uur) de derde editie van het Top 2000 Verhalenarchief, georganiseerd door Radio 2 in samenwerking met het Nationaal Archief. Tot en met 31 december kan iedereen via Radio2.nl een persoonlijk verhaal insturen naar aanleiding van platen uit de Top 2000.

Aftrapdag Radio 2

Maandag 8 december staat Radio 2 de hele dag in het teken van de Top 2000 Aftrapdag. Zo vertellen gasten in de studio, onder wie Ivo Niehe, Anita Meyer, Freek de Jonge en VanVelzen, en luisteraars welke favoriete platen zij in hun Top 2000 Platenkoffer hebben gestopt. De Aftrapdag begint maandag om 6:00 tot uur bij Sander de Heer en duurt tot 20:00 uur.

Zie ook:
- John uit ‘Op Zoek Naar Joseph’ zingt jubileumlied Top 2000
- Afzegging Dolly Dots voor ‘Top 2000 In Concert’
- Gabriella Cilmi toegevoegd aan line up Top 2000 in Concert
- Radio 2 viert tien jaar Top 2000

Lees ook:Vandaag: Top 2000 Aftrapdag
Lees ook:[Audio] Boz Scaggs opent Top 2000-marathon Radio 2
Lees ook:BN’ers gaan voorlezen op Eerste Kerstdag
Lees ook:Top 2000 trapt vannacht af
Lees ook:Omroepster Paula Patricio “typisch tachtig”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>