Radio 2 viert tien jaar Top 2000

Ja ja, hij komt er weer aan! De "lijst der lijsten" is ook eind dit jaar opnieuw te horen op Radio 2. Het is inmiddels de tiende keer dat de publieke zender de 'Top 2000' uit-zendt. In de afgelopen negen jaar zijn er ruim 7,1 miljoen stemmen uitgebracht voor de Top 2000 en dat moet gevierd worden.

De afgelopen negen edities van de Top 2000 zijn in totaal meer dan zeven miljoen stemmen uitgebracht. Al deze stemmen zijn bij elkaar opgeteld. Het resultaat is de speciale jubileumeditie van de Top 2000. Radio 2 zendt de tiende editie van de Top 2000 traditiege-trouw uit van vrijdag 26 tot en met woensdag 31 december.

"Een algemeen tussenklassement, zo wil ik deze jubileumlijst graag noemen", zegt Radio 2 zendermanager Kees Toering. "Een lijst der lijsten, die 10 jaar popmuzieksmaak van Nederland toont en die de allermooiste platen bevat. Gekozen door het Nederlandse publiek, want daar gaat het om."

Community

De tweeduizend platen van de jubileumeditie staan vanaf nu op alfabetische volgorde in de virtuele Platenkast op de website van de Top 2000. Iedereen kan daaruit een persoonlijke, virtuele Top 2000 Platenkoffer van tien favoriete songs samenstellen. Het idee hierachter is het creëren van een community waarin de muziekliefde de gemeende deler is. Kees Toering: "Via de Top 2000 Platenkoffer kan de Radio 2 luisteraar in contact komen met gelijkgestemde muziek-liefhebbers. Hij of zij kan op deze nieuwe manier de ultieme Top 2000 Top 10 samenstellen om die vervolgens met anderen te delen".

December Top 2000 Maand

De Top 2000 beperkt zich niet tot de laatste vijf dagen van het jaar, inmiddels staat bijna de hele maand december in het teken van de lijst. De Radio 2-programma's staan vanaf maandag 8 december 2008 tot en met Eerste Kerstdag in het teken van de naderende jubileumeditie van de Top 2000.

Ook het Verhalenarchief wordt weer geopend en zoals ieder jaar is er een 'Top 2000 In Concert' dat direct na de Top 2000 op Radio 2 uitgezonden wordt. De volledige lijst van de Top 2000 jubileumeditie wordt bekendgemaakt op 17 december 2008 en staat dan op de Radio 2 website, in het speciale Top 2000 magazine en in enkele ochtend-bladen.

Zie ook:
- Top 2000 editie 2007 in z'n geheel terug te luisteren
- Top 2000 van Radio 2 maakt emoties los

Lees ook:Nieuwe namen toegevoegd aan ‘Top 2000 In Concert’
Lees ook:Radio 2 Top 2000 bereikt meer dan 10 miljoen mensen
Lees ook:Roemruchte jaren tachtig komen weer tot leven
Lees ook:Top 2000 Jubileumeditie 2008 nadert ontknoping
Lees ook:Platenkoffer Top 2000 voor in de Platenkast Radio 2

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Radio 2 viert tien jaar Top 2000

 1. MBC

  “In de afgelopen negen jaar zijn er ruim 7,1 stemmen uitgebracht “

  7,1 stemmen? Hoe komen ze dan aan 2000 nummers? :P

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Ehm MBC… voor de Tweede Kamer verkiezingen stemmen toch ook miljoenen mensen voor slechts 150 zetels! En in Amerika zelfs tientallen miljoenen voor één president :)

  Of doe je je nu even voor als domme Belg ;)

    /   Reply  / 
 3. MBC

  Wel, slimme Hollander, ontbreekt het woordje “miljoen” dan niet?? ;)

    /   Reply  / 
 4. Jorn

  Ik heb niets gezegd *shame*

    /   Reply  / 
 5. MBC

  Mijn dag is goed! :D

    /   Reply  / 
 6. Jeroen Tenten uit Winterswijk

  Dank voor deze supergeweldige dagen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>