Musical Top 50 op Radio 2: Elisabeth favoriet

Mede dankzij inspanningen van Joop van den Ende sinds de jaren tachtig, zijn musicals in Nederland razend populair geworden. Frits Sissing heeft zelfs, al is het in de nacht, een radioprogramma over musicalmuziek. Zondag 12 oktober presenteert Radio 2 de 'Musical Top 50' met de favoriete musicalmuziek van de luisteraar.

De enorme populariteit van musicals in Nederland was voor Radio 2 aanleiding om met de Musical Top 50 uitgebreid aandacht te besteden aan deze muziek. Drie weken lang konden bezoekers van de Radio 2-website stemmen op muziek uit musicals als Grease, Les Misérables, The Sound of Music en Ciske de Rat. Uiteindelijk bleek het nummer 'Mijn Leven Is Van Mij' uit de musical Elisabeth het meest favoriet en dat lied staat dan ook op de eerste plaats in de Musical Top 50.

Top 10

De top van de Musical Top 50 ziet er als volgt uit:

1. Elisabeth – Mijn Leven Is Van Mij
2. Jesus Christ Superstar – I Don't Know How To Love Him
3. Ciske De Rat – Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen
4. Cats – Memory
5. Evita – Don't Cry For Me Argentina
6. Les Misérables (NLD) – Nog Eén Dag
7. Les Misérables (NLD) – Breng Hem Thuis
8. Tsjechov – Vanmorgen Vloog Ze Nog
9. Chess – I Know Him So Well
10. Dirty Dancing – (I've Had) The Time Of My Life

De Musical Top 50 is zondag 12 oktober 2008 van 20:00 tot 01:00 uur te horen op Radio 2. De presentatie is in handen van Rinske Wels en Hijlco Span. En dus niet in handen van musical-fan Frits Sissing, want hij is druk op zoek naar de nieuwe Joseph, de zoektocht die zondag- avond live op televisie te zien is.

Zie ook:
- Frits Spits is boos op Matthijs van Nieuwkerk en DWDD

Lees ook:Musical Top 50 zondagavond op Radio 2
Lees ook:Musical Top 50 in oktober op Radio 2
Lees ook:Radio 2 komt opnieuw met Musical Top 50
Lees ook:Stemmen voor Musical Top 50 op Radio 2 van start
Lees ook:Wegens succes herhaald: Musical Top 50

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>