Radio 10 nieuwe landelijke zender

We hebben er een nieuwe landelijke zender bij, Radio 10, voorheen Radio 10 Gold, zendt sinds 10 uur vanmorgen uit op kavel A7. Het station begon met een aftellende klok en het ANP Nieuws gelezen door de mede-directeur van 100%NL gevolgd door Bachman Turner Overdrive met You Ain’t Seen Nothing Yet.

Radio 10 Gold was de afgelopen jaren te beluisteren via onder meer de kabel, op AM en via internet, maar niet op FM. De FM frequenties waarop straks Radio 10 te horen zal zijn, zijn sinds woensdagavond in de lucht. Tot 10 uur vanochtend werd er enkel Hot Chocolate met Everyone’s a Winner uitgezonden en een stem die ‘vrijdagochtend 10 uur’ verkondigde. In afwachting van de komst van Radio 10 kun je nu meteen al gaan genieten van De Grootste Hits Aller Tijden die nu al non-stop te horen zijn.

Momenteel  behoort Radio 10 Gold nog tot de 538Groep, die eigendom is van Talpa Holding. Doordat de 538Groep al de maximaal toegestane hoeveelheid radiofrequenties in gebruik heeft (voor 538 en SLAM!FM), wordt het station verkocht en kan het weer op FM te horen zijn. Met de deal verkrijgt Talpa een minderheidsbelang in RadioCorp, het bedrijf achter 100%NL en Radio 10.

Commercieel Directeur 538Groep Joris van der Pol: “Luisteraars van Radio 10 wachten al jaren op een FM frequentie om daarmee hun favoriete radiostation echt overal te kunnen ontvangen. We zijn blij dat dat via deze constructie zal gaan gebeuren!”

Algemeen Directeur 100% NL Carlo de Boer: “Wij zijn zeer verheugd met de overname van Radio 10 en de mogelijkheid om Radio 10 de komende jaren verder uit te bouwen. 100% NL verkreeg vorige maand het laatst beschikbare landelijke FM-pakket. Door op dat nieuwe FM-pakket  Radio 10 te gaan uitzenden, is het Nederlandse radiolandschap weer helemaal compleet.”

100% NL oprichter/ directeur Herbert Visser:  “Voor mij voelt dit als thuiskomen. Vanaf de start van Radio 10 in 1988 was ik er jarenlang werkzaam, en mocht zelfs het station ooit openen met de allereerste nieuwsuitzending. Radio 10 is een prachtig radiostation dat al 25 jaar uitzendt en op elke radio te horen dient te zijn; en dus ook op FM.”

De onderhandelingen over de overname zijn naar verwachting begin september afgerond, tot die tijd is er non-stop muziek op de frequenties te horen.

Al wekenlang gingen er geruchten rond dat Radio 10 op de frequenties zou komen, maar 100%NL hield zich angstvallig stil. Mede-directeur Herbert Visser verkondigde zelfs dat er op de frequenties ‘Portugese 16e-eeuwse Kerkorgelmuziek’ te horen zal zijn.

Radio 10 is vanaf nu te ontvangen via onderstaande FM-frequenties:

Zuid Holland, Friesland & Drenthe 103,8 FM
Noord Holland & Flevoland 87,7 FM
Amsterdam 103,6 FM
Gelderland 104,1 FM
Groningen 87,6 FM
Utrecht 87,8 FM
Zeeland 93,0 FM, 93,3 FM, 103,8 FM
Zuid Limburg 91,1 FM
’t Gooi 88,1 FM
Haarlem 104,0 FM
Alkmaar 88,1 FM
Noord Oost Brabant 87,9 FM

 

 

Lees ook:[Audio] “100% NL wordt anders”
Lees ook:Quote van de Week – 51 | 2006
Lees ook:Radiodirecteur Kioe Yap: RTL FM is niet verkocht
Lees ook:100%NL had “geen contact” met RTL over kabelpakket
Lees ook:Ron Sterrenburg nieuwe programmadirecteur 100%NL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>