Stemmen voor de Radio 1 Tour Top 100

Radio 1 is natuurlijk van oudsher dé radiozender die verslag doet van de Tour de France. De Tour-programma’s zijn prachtig om te horen en de typische Tour de France-muziek is onmisbaar. Vandaar, een muzieklijstje op Radio 1, wie had dat gedacht? Op radio1.nl kan iedereen tot 26 juni stemmen op zijn of haar favoriete liedjes, passend bij het Tour de France-gevoel. Luisteraars stellen zo de Radio 1 Tour Top 100 samen. De publieke nieuws- en sportzender draait tijdens de drie weken van de Tour dagelijks vijf platen uit de Top 100.

Kiezen
De keuzelijst bevat een uitgebreide opsomming van Franstalig repertoire. Is Patrick Bruel met ‘Casser la Voix’ nog populair of gooit ‘Il est cinq heures, Paris s’éveille?’ van Jacques Dutronc hoge ogen? Komen chansons van Jacques Brel, Charles Aznavour en Julien Clerc in de Top 10? De klassieker ‘Ring et ding’ van Michel Fugain, maar ook nieuwkomers Zaz en Ben L’Oncle Soul staan in de Radio 1 Tour Top 100 keuzelijst. Stemmers kiezen maximaal 10 platen uit de lijst, waarvan 5 nummers vrije keuze mogen zijn.

Spelen
Radio 1 draait van 2 tot en met 24 juli de platen uit de Top 100, beginnend bij nummer 100. De luisteraar hoort de liedjes bij de Tour ontwaakt, de Proloog en Radio Tour de France. Op de website van Radio 1 delen luisteraars verhalen over hun chansons en staat informatie over de liedjes. Op zondag 24 juli wordt in het laatste uur van Radio Tour de France de nummer 1 gedraaid.

Lees ook:Nathalie van Gilbert Bécaud bovenaan Radio 1 Tour Top 100
Lees ook:Tour de France 2010 live op Radio 1
Lees ook:2,3 Miljoen luisteraars voor Radio Tour de France
Lees ook:NOS langer zeker van de Tour de France
Lees ook:Soul & Jazz Album Top 100 in juli op Radio 6

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stemmen voor de Radio 1 Tour Top 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>