Radio 1 verslaat Eerste Kamerverkiezingen

Geen nood, je hoeft vandaag niet naar de stembus! Vandaag kiezen de leden van de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer. De Eerste Kamer is belangrijk voor het kabinet van minister-president Mark Rutte, want deze kamer beoordeelt de wetten die zijn kabinet maakt. Deze verkiezingen zijn extra interessant, want halen VVD, CDA en PVV een meerderheid? Radio 1 doet van 15.00 tot 18.30 uur verslag van deze verkiezingen én de uitkomsten. Presentatie is in handen van Lucella Carasso en Tim Overdiek, de politieke duiding komt van Joost Vullings.

Als de leden van de VVD, CDA en PVV op hun eigen partij zouden stemmen hebben zij nét geen meerderheid, maar met een gedogende zetel van de SGP komen ze er wel. Maar ja… stemmen de leden van de Provinciale Staten op hun eigen partij? Daarover zijn de afgelopen maanden veel onderhandelingen geweest. Natuurlijk bepalen de leden dat uiteindelijk zelf, vanmiddag om 15.00 uur in het stemhokje. De verkiezingsuitslag komt tussen 15.30 en 16.00 uur.

Lees ook:NOS Radio 1 Journaal Verkiezingsdebat in aanloop naar provinciale verkiezingen
Lees ook:Bakker (D66) en Elias (VVD) niet in Tweede Kamer
Lees ook:Sophie Hilbrand start politieke partij in Lijst 0
Lees ook:FunX wil jongeren stimuleren om te gaan stemmen
Lees ook:Wereldomroep moet 32 miljoen bezuinigen, protestuitzending vanuit Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>