Radio 1 opent deze zomer het Radio Lab

Experimenteren in laboratoria gebeurt meestal in een beschermde omgeving. Radio 1 opent deze zomer ook een lab, maar dan niet volledig afgeschermd van de buitenwereld. Sterker nog, alle experimenten in het Radio Lab zijn te horen op de nieuws- en sportzender. Die ruimte is er doordat ‘Langs de Lijn’ in de zomer een aantal uren heeft teruggegeven op de zaterdagavond, er komt dus tijd vrij die de zendermanager en zenderredactie van Radio 1 hebben bestemd voor een nieuw initiatief.

Het Radio Lab zal in de maanden mei, juni en juli 2009 op Radio 1 te horen zijn. De bedoeling is dat de luisteraars een radioprogramma gebracht wordt dat doorgaans niet op de nieuwszender te horen is. Met andere woorden, radio waarvoor in het huidige schema geen plaats is omdat het bijvoorbeeld niet in de bestaande formats past.

Het doel van Radio Lab is tweeledig; allereerst wil men bij de publieke zender radiomakers inspireren tot het indienen van verrassende en originele voorstellen die leiden tot spannende radio voor de luisteraars. Ten tweede is het een mogelijkheid om programma’s te testen die in de toekomst wellicht een vast plek op Radio 1 kunnen krijgen.

Radiomakers van de publieke omroep kunnen hun ideeën en plannen indienen voor het Radio Lab. De voorstellen worden beoordeeld door een eindredactie die bestaat uit Fred Sengers (KRO), Jan van der Vlugt (TROS), Arjan Penders (BNN), Kees Schaepman (VPRO) en Frans Kotterer (NPS). 

Aan de voorstellen zit wel een aantal voorwaarden. Zo moet de uitzending live gepresenteerd worden, maar meerdere items mogen op band staan. Daarnaast moet het tijdelijke programma passen op Radio 1, al wordt het out of the box-denken wel sterk aangemoedigd. En de voorstellen blijven niet enkel beperkt tot het inhoudelijke deel; de bedenkers moeten daarbij ook een begroting indienen.


Heb jij al gestemd? Radioactive.blog.nl is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09. Stem hier op Jorn en daarmee op dit radioblog!

En oja, je doet het niet voor niets, want iedere 100ste stemmer wint ook prijzen!


Lees ook:VPRO’s Ochtenden even gered
Lees ook:Uren radiomateriaal met VPRO app voor iPhone
Lees ook:Welke publieke dj’s verdienen méér dan Balkenende?
Lees ook:Kabinet akkoord met omroepplan
Lees ook:Radio 1 RadioLab maakt vernieuwende radio

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Radio 1 opent deze zomer het Radio Lab

  1. Pingback: Radio 1 RadioLab maakt vernieuwende radio | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>