Q-music start de hitlijst iTunes Top 30

Radio 538 heeft de Top 40, 3FM heeft de Mega Top 50 en Q-music heeft vanaf begin september ook een eigen hitlijst: de iTunes Top 30. Q-music start op zaterdag 4 september 2010 met het uitzenden van de meest actuele hitlijst van Nederland. Wekelijks zal Q-dj Wouter van der Goes tussen 12:00 en 15:00 uur deze hitlijst presenteren die meer dan welke andere lijst dan ook weergeeft wat er leeft onder muziekminnend Nederland, aldus het station vrijdag in een persbericht.


De meeste singles worden tegenwoordig digitaal verkocht en al sinds enkele jaren is iTunes het meest toonaangevende muziekdownloadplatform.

Door nu wekelijks de Top 30 hiervan uit te zenden, kan Q-music op de meest ideale manier haar luisteraars vertellen wat de hits in Nederland zijn.

Ontwikkeling

Presentator Wouter van der Goes is erg enthousiast: “Super dat Q-music de iTunes Top 30 gaat uitzenden. Deze lijst staat nooit stil. Het is de muziek van vandaag. Je kunt op ieder moment perfect zien wat de ontwikkeling van de hits van vandaag en zelfs van morgen zijn. Ik kan niet wachten om er mee te beginnen”.

Echt en eerlijk

Ook music director Rob Ester benadrukt het bijzondere van de lijst: “De iTunes Top 30 geeft het beste aan wat de echte hits van nu zijn. Dat is veel nieuwe muziek, maar het kan ook zomaar gebeuren dat een bepaalde classic ineens de lijst binnenkomt, omdat-ie is gecoverd tijdens Popstars of Holland’s Got Talent of omdat-ie gebruikt wordt in een nieuwe tv-commercial. Dat zijn immers allemaal aanleidingen voor mensen om een liedje te downloaden. Bijzonder spannend dus allemaal, maar vooral echt en eerlijk”.

iTunes Friday

De iTunes Top 30 zal worden samengesteld op basis van downloads van een hele week uit de Nederlandse iTunes Store. Daarnaast gaat Q-music ook iedere dag updates uitzenden waarin de dagelijkse ontwikkelingen nauwlettend worden gevolgd. Ter introductie van de nieuwe hitlijst zal op vrijdag 3 september een iTunes Friday op Q te horen zijn, waarop niet alleen iTunes giftcards zijn te winnen maar ook een aantal iPods.

Top 30

De iTunes Top 30 is vanaf 4 september 2010 iedere zaterdag van 12:00 tot 15:00 uur te horen op Q-music.

Lees ook:Hele iTunes Top 30 te winnen op Download Vrijdag
Lees ook:Optreden Bløf in Q-hotel te downloaden via iTunes
Lees ook:Top 4000 in december op Radio 10 Gold
Lees ook:HitRadio Top 30 nu ook als podcast
Lees ook:Zonnige hitlijst voor alle lokalen en internetradio

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Q-music start de hitlijst iTunes Top 30

 1. Jan

  leuk persbericht Jorn. Weinig origineel weer van Q (zoals gewoonlijk), want al sinds begin 2009 draait Michiel Veenstra dagelijks in zijn programma de Mega Top 5, de opmerkelijkste verschuivingen in de naar zijn zeggen Mega Top 50. Het is echter niets anders dan goed kijken wat de dagelijkse Ituneslijst doet en dat gaat Q nu dus ook doen. Aan het eind van de week wordt alles nog een keer op een rijtje gezet. Eigenlijk volstrekt overbodig, want daar is al een lijst voor: de Single Top 100. Het zou pas wat wezen als ze die zouden uitzenden.

    /   Reply  / 
 2. Frankly

  verkoopfundamentalist Jan raakt ook maar niet uitgepraat over de braderie top 100 ;-) . Ik vind het wel een goed inititatief van Q en met de Mega Top 50 een tweede concurrent vana de Top 40 De top 100 heeft een eigen doelgroep de sterren.nl en Volendam natuurlijk :)

    /   Reply  / 
 3. silvain

  Tom roos ga zo door jongen. Wat is het goede nummer nou? Ffies een keer bellen denk!

    /   Reply  / 
 4. erik de wit

  nederlandse top 30 q-music

    /   Reply  / 
 5. erik de wit

  npo kx radio via dab

    /   Reply  / 
 6. erik de wit

  singles top 100

    /   Reply  / 
 7. erik de wit

  nederlandse top 30 q music hitlijst

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>