Jeroen van Inkel maakt eerste radio-uitzending in 3D

De hype van 2010 is ongetwijfeld 3D-televisie. Met een speciale bril zie je op het platte scherm net zoveel diepte als je normaal met je ogen in real life ziet. Radio is een medium waar normaal ook maar twee dimensies zijn; het linker- en het rechterkanaal van je stereo, maar daar brengt Jeroen van Inkel verandering in. Zonder de toevoeging van bewegend beeld en het gebruik van zo’n gek brilletje, gaat de Q-music dj radio-uitzendingen maken in 3D.

Jeroen van Inkel wil de grenzen van de radio opzoeken en mogelijk opnieuw een beetje verleggen, zonder het medium te verloochenen door er beeld aan toe te voegen.

Theater van de fantasie

Wat die derde dimensie gaat worden, dat laat Van Inkel over aan zijn luisteraars. In ieder geval wordt die dimensie niet ingevuld met een webcam. “Radio is nu eenmaal het ‘Theater van de fantasie’ en videobeelden horen daar niet bij!”, aldus de radiomaker tegenover Radioactive.blog.nl.

De allereerste radio-uitzending in 3D zal medio augustus 2010 te horen zal zijn op Q-music. En wees niet bang, daarvoor hoef je niet met een speciale bril op voor de radio te zitten!

Jeroen van Inkel gaat eerst vier weken met vakantie en zijn programma wordt overgenomen door Kristel van Eijk. Haar avondprogramma wordt gedurende de vakantie van Van Inkel gepresenteerd door Daniel Smulders.

Lees ook:Verbeelding als magie van radio
Lees ook:Jeroen van Inkel verhuist definitief naar de middag
Lees ook:Jeroen van Inkel boos over degradatie
Lees ook:Vrijdagochtend: Laatste uitzending Jeroen van Inkel
Lees ook:Kristel van Eijk vervangt Jeroen van Inkel tijdens vakantie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jeroen van Inkel maakt eerste radio-uitzending in 3D

 1. Jisha

  Ik kan me echt niets voorstellen bij zo’n uitzending in 3d…
  Ik ben benieuwd!
  Groetjes DJ (Jisha) Visser
  http://www.radioacht.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>