Kristel van Eijk: ‘Ik miste radio maken op de dag’

Redelijk snel na haar overstap van SLAM!FM naar 3FM, ging Kristel van Eijk als eerste vrouw naar Q-music. Daar maakt de 27-jarige radio-dj elke werkdag een programma van 21:00 uur tot middernacht. Die overstap is Kristel goed bevallen, maar ze vond het wel moeilijk de overstap uit te leggen: “Ik kan me voorstellen dat mensen denken ‘Hallo, dat zit bij SLAM, dan gaat ze naar 3 en een jaar later zit ze bij Q’, hoe kan dat?”. In een interview met de V-Academy vertelt Kristel haar beweegredenen.


Zware nacht

Kristel van Eijk vertelt in een gesprek met V-Academy student Philip Jan de Winter dat ze het bij 3FM heel erg naar haar zin had. Alleen de uren de nacht vielen haar zwaar: “Ik zat daar wel in de nacht. Ik kon uiteindelijk naar het weekend toe, dat was de planning. Ik deed iedere ochtend 4-6 en dat vond ik heel zwaar. En Q belde toen en ik miste het gewoon om radio te maken op de dag.”

Toen Q-music Kristel goed aanbod deed voor het maken van radio in de avond, heeft ze besloten de overstap te maken.

Meisje

Kristel is de eerste vrouw op het Nederlandse Q-music en dat ziet Van Eijk als een voordeel: “Dat maakt het voor mij ook wel heel aantrekkelijk, want dat betekent dat als ze een meisje nodig hebben, ik altijd de eerste ben. Tot dat er misschien meer vrouwen komen.”

Het volledige gesprek met Kristel is hier te zien:

ZIE OOK:
- Kristel van Eijk van 3FM naar Q-music

Lees ook:Kristel van Eijk van 3FM naar Q-music
Lees ook:Kristel van Eijk van start op Q-music
Lees ook:Kristel van Eijk kruipt richting dagprogrammering
Lees ook:‘Klaarwakker Kristel’ van start op 3FM
Lees ook:Kristel van Eijk de koningin van de radio?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>