Ruud de Wild maakt schilderij van ketchupfles

BN’ers die zich inzetten voor goede doelen is een bekend verschijnsel. Soms doen ze het om de aandacht en voor hun goede imago, maar soms komt het ook echt uit het hart. En niet alleen Giel Beelen heeft oog voor het goede doel, zoals hier met zijn eigen pretpark, ook Ruud de Wild besteedt zijn vrije tijd aan goede zaken. Eerder zagen we al dat de dj van Q-music een tas ontwierp voor STOP AIDS NOW! en nu heeft De Wild een schilderij gemaakt voor Fight Cancer. Het kunstwerk is gebaseerd op de bekende Heinz Tomato Ketchupfles.


Het merk Heinz bestaat 140 jaar en dat wil de onderneming graag vieren met een actie die gekoppeld is aan een goed. Dat is Fight Cancer geworden. Volgens de tomatenverwerkers is tomatenketchup tijdloos en dat is de reden dat Heinz de parallel trok met kunst. Het bedrijf kwam al snel uit bij Ruud de Wild, een ‘jonge, authentieke kunstenaar met karakter’ aldus de PR-manager van Heinz.

UPDATE: Gigi Ravelli overhandigt Heinz-kunstwerk Ruud de Wild aan winnares

Naar eigen zeggen doet Ruud de Wild normaliter niets met merken, maar ketchup is zo’n ‘gebruiksgoed’ en ‘lifestyle ding’ dat het volgens de dj/kunstenaar niets meer met een merk te maken heeft. Het schilderij dat De Wild heeft gemaakt is voor Fight Cancer, maar de actie is geïnitieerd vanwege de verjaardag van Heinz, dus iets met tomaten moet er wel in terugkomen.

Als uitgangspunt voor zijn schilderij heeft Ruud de Wild het logo van Heinz genomen. Naast de bekende ketchupfles komt ook de typische stijl van De Wild terug in het doek: teksten (meestal uit liedjes) die in het schilderij verwerkt zitten.

Zie hier de video van de onthulling van Ruuds schilderij voor het goede doel:

Het schilderij van Ruud de Wild reist door het land om mensen bewust te maken van Fight Cancer. Mensen die donateur worden van het goede doel maken daarmee kans om het kunstwerk van De Wild te winnen. Voor meer informatie over de actie, zie heinz.nl/140jaar.

Lees ook:Gigi Ravelli overhandigt Heinz-kunstwerk Ruud de Wild aan winnares
Lees ook:Fight © Cancer krijgt support van radiostation Caz!
Lees ook:Ruud de Wild ontwerpt ArtBag
Lees ook:Garage van Ruud de Wild moet leeg
Lees ook:Ruud de Wild opent nieuw atelier

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ruud de Wild maakt schilderij van ketchupfles

  1. Pingback: Gigi Ravelli overhandigt Heinz-kunstwerk Ruud de Wild aan winnares | Radioactive

  2. Pingback: Garage van Ruud de Wild moet leeg | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>