Vliegende Studio na 241 uur aan de grond gezet

Na zo’n 241 uur en 42 minuten is de Vliegende Studio van Q-music vrijdag aan de grond gezet. Luisteraar Richard Ophuizen beantwoordde de vraag ‘welk sterrenbeeld heb je als een kerstkindje bent’ goed. De Vliegende Studio, die kort voordat de vraag gesteld werd nog slechts één meter boven de Grote Markt in Almere hing, werd met het juiste antwoord omlaag gebracht naar nul meter. Daarmee komt een einde aan de actie waarbij Q-music-dj’s Gijs Staverman en Jeroen van Inkel dagenlang opgesloten zaten in een studio die meters boven de grond hing. De terugkeer naar de aarde betekent voor kandidaat Richard. 25.000 euro prijzengeld.

De Vliegende Studio ging dinsdag 17 maart de lucht in (zie foto’s en filmpje). Gijs Staverman en Jeroen van Inkel werden ‘s morgens omhoog getakeld naar een hoogte van twintig meter. Luisteraars konden de dj’s door het beantwoorden van vragen terug aan de grond krijgen. Een goed antwoord betekende dat de Vliegende Studio een meter omlaag ging, een fout antwoord daarentegen betekende dat het complex een meter omhoog getakeld werd.

Donderdagmiddag, bijna tien dagen na de start van de actie, kwam de Vliegende Studio al enkele keren op één meter hoogte te hangen. Het duurde echter nog tot vrijdag voordat luisteraar Richard wist met het juiste antwoord het bijna 20.000 kilogram wegende gebouw aan de grond te zetten. Hij won daarmee 25.000 euro.

Verrassingen

Gijs en Jeroen zaten weliswaar al die dagen non-stop opgesloten, ze hebben zich niet hoeven vervelen. Naast de vele communicatiemiddelen (mail, sms, telefoon, twitter, msn) werden ze iedere dag verrast door gasten die in de Vliegende Studio op beoek kwamen. Ook waren er in de studio optredens van Nikki, Racoon en Milow.

Ornelis & Rogiers

In België houdt Q-music precies dezelfde actie, maar ondanks dat de Vliegende Studio daar een dag eerder van start ging, hangen de dj’s Sven Ornelis en Kurt Rogiers nog steeds ruim tien meter boven de grond. Zijn die vragen daar zo veel moeilijker? Of heeft de actie van website Zatte Vrienden er iets te maken? Zij roepen mensen op expres foute antwoorden te geven, zodat Ornelis en Rogiers nog (veel) langer in de Vliegende Studio moeten verblijven.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Ornelis & Rogiers staan weer met beide benen op de grond
Lees ook:Draaiende Studio variant op Q’s Vliegende Studio
Lees ook:Geld om Vliegende Studio in de lucht te houden
Lees ook:Vliegende Studio Q-music om 9:00 uur de lucht in
Lees ook:Op bezoek bij.. Vliegende Studio Q-music (foto)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vliegende Studio na 241 uur aan de grond gezet

 1. Pingback: Filmpje: Lancering Vliegende Studio Q-music | Radioactive

 2. Pingback: Foto’s Vliegende Studio Q-music | Radioactive

 3. Pingback: Geld om Vliegende Studio in de lucht te houden | Radioactive

 4. Pingback: Q-music Weekend gepresenteerd vanuit Vliegende Studio | Radioactive

 5. Pingback: Brandweer komt ramen Vliegende Studio wassen | Radioactive

 6. Pingback: Nikki treedt op bij Vliegende Studio | Radioactive

 7. Pingback: Bouw vliegende studio van Q-music begonnen | Radioactive

 8. Pingback: Staverman & Van Inkel en de Vliegende Studio | Radioactive

 9. MBC

  Wat was het spannend! De Belgen zit nu toch ook al op 9 meter. Maar blijkbaar komen er na een sterke kandidaat in Vlaanderen veel meer zwakke kandidaten aan bod, waardoor de studio dan weer ineens fel stijgt… En neen, niet alle Belgen zijn even dom ;)

    /   Reply  / 
 10. Pingback: Ornelis & Rogiers maken piraatuitzending vanuit Vliegende Studio | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>