Het Geluid is geraden! 57.800 euro

UPDATE: Het Geluid is geraden! Bekijk hier het antwoord + filmpje

Hè hè, Het Geluid is geraden! Eindelijk en ja hoor, het is weer zo iets vreselijk simpels: het dichtdoen van het lipje van een pak hagelslag. Grrr, dat niemand daar eerder op kwam… Winnaar van Het Geluid is Linda van Engelen en het antwoord leverde haar 57.800 euro netto op. Met deze winnares komt er ook een einde aan deze editie van Het Geluid. En woensdagochtend dus geen nieuwe tip bij Ruud de Wild.

De prijzenpot van de editie van 2008 was opgelopen tot een recordhoogte. De Jury van het spel op Q-music heeft de luisteraars wel enigszins moeten helpen. In totaal gaf de spelleiding drie tips om het raadsel op te lossen. Voor de 21-jarige studente Linda van Engelen was dinsdag 3 juni 2008 rond 19:40 uur een historisch moment. Zij won de 57.800 euro die Het Geluid op dat moment waard was.

Eind vorig jaar won Richard Kraanen 48.600 euro toen hij Het Geluid raadde. Het goede antwoord was toen “het inklappen van een gevarendriehoek”.

Update: Alles over Het Geluid (inclusief filmpje)

Zie hier nog de tips van de jury:
- Eerste tip voor Het Geluid (29 mei)
- Tweede tip voor Het Geluid (2 juni)
- Derde tip voor Het Geluid (3 juni)

Lees ook:Jury komt met tips voor Het Geluid
Lees ook:Eerste tip voor Het Geluid van Q-music (juni 2009)
Lees ook:Alles over Het Geluid van Q-music (inclusief filmpje)
Lees ook:Vierde tip voor Het Geluid Q-music (december 2008)
Lees ook:Jury komt nu al met tweede tip

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Het Geluid is geraden! 57.800 euro

 1. Gerda

  Mijn pak hagelslag klinkt toch echter heel anders…….

  Grrrr, wat baal ik hier van……

    /   Reply  / 
 2. Marleen

  Onze hagelslag maakt ook echt niet zo’n geluid!

  Wat is het merk van deze hagelslag?????????????????????????????????

    /   Reply  / 
 3. Erwin

  Ik had het er ook niet uit gehaald. Maar door de soundprocessing die toegepast wordt, en zeker die vette processing van Q, kan een geluid anders gaan klinken dus is het soms niet wat het lijkt.

    /   Reply  / 
 4. Jenita

  Verdorie, ik had gewoon hetzelfde antwoord in mijn hoofd. Ik had alleen nog niet gesmst. Nu baal ik flink natuurlijk.

    /   Reply  / 
 5. John

  Even een radio-nerd vraagje: heeft Q hier niet een enorme piek in de luistercijfers mee gescoord? Het is echt een flinke hype geweest. Iedereen lulde erover.

    /   Reply  / 
 6. bea

  Twee weken geleden ge-sms-t ) een week later nogmaals), nooit terug gebeld. Sommige deelnemers deden net een kwartier of een dag mee.
  Wie heeft ook zo een ervaring met “het geluid” ??

    /   Reply  / 
 7. Sas

  Ik heb een nieuw pak gepakt en het klinkt inderdaad precies zo. Balen zeg, zo simpel…

    /   Reply  / 
 8. Nicky

  Vind toch dat de jury ons op het verkeerde been heeft gezet, door te zeggen dat iemand net iets specifieker moest zijn met zjn antwoord, het verwijderen van een prijssticker van een product. En door te zeggen bij het scheuren van een kledingstuk dat men warm was! Dat heeft beide keren veel onnodige foute antwoorden opgeleverd in dezelfde categorie………………

    /   Reply  / 
 9. Bertina

  Tja, ik moet eerlijk zeggen dat ik dit één van de slechtste geluiden ooit vind. Ik heb 3 soorten pakken hagelslag staan in mijn kast en dus geen Venz, maar die klinken allemaal niet zo. Voor de mensen die dus geen Venz kopen had dit nooit geraden kunnen worden. Ik hoop dat Q hier bij een volgend geluid rekening mee houdt en niet een bepaald merk van iets koopt, dat is oneerlijk. Maar wel gefeliciteerd voor de winnares!

    /   Reply  / 
 10. Daniël

  Wat een doorgestoken kaart is dit allemaal zeg,

  punt 1) In het regelement punt 5 staat info over de selectie. Er worden meerdere kandidaten voor meerdere dagen geselecteerd. Hoe kan dan iemand die een kwartier van te voren smst al meedoen??
  punt 2) Als je het filmpje bekijkt op de site van qmusic met het geluid eronder klopt dit van geen kant. Of ze hebben het geluid zodanig versterkt en vervormd of het geluid is later onder het filmpje geplakt.

  Ik vind dit dus een hele slechte ronde van “raad het geluid” en totaal niet eerlijk tegenover de luisteraar!

    /   Reply  / 
 11. Henk

  Vind ook dat zelfs met het filmpje het afgespeelde geluid echt niet lijkt op het dichtdoen van het pak hagelslag. Het is sterk vertraagd afgespeeld lijkt het wel! Slecht hoor…Q lokt hier alleen maar heel veel sms’jes mee…

    /   Reply  / 
 12. Leonie

  Ik heb in 1 van de eerste dagen al ge smst maar ben nooit terug gebeld. Ik wilde het toen al als antwoord geven maar goed dat doet er niet toe. Feit is wel dat ik dus nooit ben gebeld en ik vraag me af hoe die selectie gaat precies en of het een beetje eerlijk is. Ik vind dat ze et op volgorde van smsen moeten doen eigenlijk. Wie het eerst komt wie het eerst maalt zoiets.
  Mijn felicitaties aan de winnares!!!!!

    /   Reply  / 
 13. william

  Ieder normaal denkend mens weet toch dat ze hier miljoenen mee verdienen en dat het terug bellen van mensen nooit eerlijk kan verlopen hoe moeten ze honderduizenden smsjes verwerken????? mensen effe nadenken en gewoon niet met die onzin mee doen je kan het een beetje vergelijken met die domme spelletje van tv je kan bellen maar ja helaas net er niet door nee dat snap ik want ze hebben allang de gene waarvan ze weten dat die het goeie antwoord geeft maar ja als ze die gelijk aan de beurt laten dan is het spel voorbij en dus ook de mensen die smsen dus het gaat hierbij niet om het spel maar om de pegels de kans dat je er doorkomt is is misschien 1 op de 100.000??? dan doe ik het doe schappelijk denk ik dus maak je niet druk om dat soort spelletjes en doe niet mee of luister er niet naar. Maar idd gefeliciteerd voor de gene die de poen op zak heeft.

    /   Reply  / 
 14. Jorn

  @william: Q-music weet nooit wie het goede antwoord geeft, want om mee te doen moet je alleen je voor- en achternaam sms’en. Dus ze kunnen je antwoord niet weten!

    /   Reply  / 
 15. Pingback: Giel Beelen zoekt ‘Radiomoment van het Jaar’ | Radioactive

 16. Pingback: Tweede tip voor Het Geluid van Q-music | Radioactive

 17. Pingback: Derde tip voor Het Geluid van Q-music | Radioactive

 18. Pingback: Vierde tip voor Het Geluid Q-music (december 2008) | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>