FunX speelde radiopiraat in Eindhoven voor verkiezingsaandacht

Een spannend persbericht van FunX vanmorgen: de jongerenzender zou in Eindhoven op 89.7 FM gaan uitzenden. Zonder verdere vergunningen, dus als piraat. Met het illegale programma wilde FunX aandacht vragen voor de Provinciale Statenverkiezingen. De uitzending zou van 7.00 tot 19.00 uur moeten gaan duren, maar na een belletje van het Agentschap Telecom heeft FunX de zender om 12.00 uur maar weer uitgezet.

Waarom?

Eindhoven is de grootste stad in Nederland waar FunX niet in de ether te horen is. Het plan was om interviews en reportages uit te zenden via de frequentie. Verschillende promoteams en typische FunX-artiesten moesten mensen overhalen om te stemmen en om te luisteren naar het slotstuk van de campagne Maak ze gek! Tel mee. Stem!

FunX mediadirecteur Cherylla Ganpatsingh was zich ervan bewust dat de actie niet legaal is: “De FunX-organisatie is zich er van bewust dat deze piratenactie eigenlijk niet mag. Maar we doen het toch, omdat wij zoveel mogelijk jongeren in de grote steden willen oproepen om vandaag naar de stembus te gaan. Dat lukt het beste als je als zender letterlijk en figuurlijk dicht bij de luisteraar staat en mensen met speciale acties prikkelt.”

Einde

De piratenactie van FunX in Eindhoven is om 12.00 uur beëindigd op last van het Agentschap Telecom, de toezichthouder van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Ganpatsingh: “Het Agentschap heeft ons vriendelijk gevraagd om de zender uit te doen en dat hebben we om 12.00 uur dan ook gedaan. We hadden deze reactie verwacht, want we wisten dat we de regels overtraden. Maar als jongerenzender moet je soms de grens opzoeken, als het maar op een respectvolle manier gebeurt.”

De speciale programmering op FunX rondom de verkiezingen loopt tot 22.00 uur vanavond door en is in de vier grote steden van de Randstad te beluisteren op FM. Elders in Nederland kunnen jongeren de uitzendingen beluisteren via internet en mobiele telefoon.

Lees ook:FunX wil jongeren stimuleren om te gaan stemmen
Lees ook:Piraten in Mandersveen krijgen hoge boete van AT
Lees ook:Enquête onder radiozendamateurs door het AT
Lees ook:Nieuwe veiling van AM-frequenties Quality Radio?
Lees ook:Don Diablo lanceert nieuw station FunX Dance

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>