Beethoven opnieuw nummer 1 in Klassieke Top 1000 bij Classic FM

Het 5e Pianoconcert van Beethoven is voor het derde achtereenvolgende jaar door de luisteraars van Classic FM verkozen tot de nummer 1 van de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’. Van tweede kerstdag tot en met 1 januari 2010 zendt Classic FM de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’ uit.

De lijst met de duizend populairste klassieke werken is samengesteld aan de hand van de stemmen van de luisteraars van Classic FM.

Top 3

1. Beethoven – Pianoconcert no.5
2. Mozart – Klarinetconcert
3. Bach – Matthaeus-Passion

Het volledige overzicht van de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’ is vanaf 24 december te downloaden als PDF op Classicfm.nl.

Pieter Buijs, programmadirecteur Classic FM: “Het leek er dit jaar lang op dat Mozart met zijn Klarinetconcert op nummer 1 zou eindigen. Maar de luisteraars kozen toch opnieuw, nu al voor de derde keer, voor Beethovens Vijfde Pianoconcert. In de jaren daarvoor eindigden Mozart of Bach altijd op de eerste plaats. Natuurlijk zijn zij, net als de andere grote componisten ook volop vertegenwoordigd in de Klassieke Top 1000 Aller Tijden. Ik verheug me nu al op een klassiek feest der herkenning de laatste week van het jaar.”

Klassieke kerstdagen

Op kerstavond verzorgt Classic FM van 19.00 tot en met 21.30 uur een integrale uitzending van het Weihnachts-Oratorium van Johann Sebastian Bach. Het betreft een opname van the Amsterdam Baroque Orchestra and Choir onder leiding van Ton Koopman.

Op eerste kerstdag zendt Classic FM de hele dag uitsluitend licht klassiek kerstrepertoire uit. En op tweede kerstdag is de Klassieke Top 1000 Aller Tijden vanaf 7.00 uur te beluisteren op het radiostation. Deze uitzending vult de laatste week van het jaar en eindigt op Nieuwjaarsdag.

Lees ook:Pianoconcert no. 5 van Beethoven op 1 in Top 1000
Lees ook:Klassieke kerstmuziek op Classic FM
Lees ook:Klassieke Top 1000 Aller Tijden van start
Lees ook:Klassieke Top 1000 Aller Tijden (editie 2008) van start
Lees ook:Nieuwe editie van de Klassieke Top 1000 Aller Tijden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>