800.000 ‘liefhebbers’ voor Classic FM

Nederland kent twee radiostations in de ether die zich volledig richten op het uitzenden van klassieke muziek. De strijd tussen die twee, Radio 4 en Classic FM, wordt al tijden gewonnen door de laatstgenoemde. Reden voor Classic FM om dat nog maar eens te onderstrepen met wat cijfers. Volgens het radiostation is het met afstand het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland. Wekelijks stemmen ruim 800.000 verschillende luisteraars af op het station met ‘licht klassiek voor elk moment’.

Het marktaandeel laat in de meest recente luistercijfers een stijging zien ten opzichte van de vorige meetperiode van 2,0% in november-december 2009 naar 2,3% in december 2009-januari 2010.

In zowel december als januari stond Classic FM in het teken van klassieke toplijsten. In december was er aandacht voor de mooiste duizend klassieke meesterwerken ooit gemaakt met de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’. Daarnaast introduceerde Classic FM in januari een door de luisteraars samengestelde lijst met favoriete meesterwerken van Mozart. De ‘100 beste van Mozart’ is de eerste uit een reeks van toplijsten die geheel in het teken staat van één klassiek componist.

Liefhebbers

Pieter Buijs, programmadirecteur van Classic FM: ”Het is fantastisch om te zien dat Classic FM zo geliefd is bij luisteraars. We krijgen er steeds meer ‘liefhebbers’ bij en daar mogen we trots op zijn. Mede dankzij de unieke en steeds vernieuwende programmering weten we steeds meer luisteraars te enthousiasmeren voor klassieke muziek.”

Lees ook:Beethoven opnieuw nummer 1 in Klassieke Top 1000 bij Classic FM
Lees ook:Jeugdigde luisteaar wint bezoek aan studio Classic FM
Lees ook:Classic FM viert quatorze juillet met Franse dag
Lees ook:Requiem van Mozart favoriet bij Classic FM-luisteraars
Lees ook:De 100 mooiste van Mozart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>