Klassieke Top 1000 Aller Tijden van start

Classic FM zendt van tweede kerstdag tot en met 1 januari 2010 de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’ uit. Deze lijst met de duizend populairste klassieke werken is samengesteld aan de hand van de stemmen van de luisteraars van Classic FM. Dit jaar is het ‘Pianoconcert no. 5’ van Beethoven gekozen als de nummer 1 van de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’.

Pieter Buijs, programmadirecteur Classic FM: “Opvallend dat de luisteraar al voor het tweede jaar Beethovens Vijfde Pianoconcert op nummer 1 heeft gezet. In de jaren daarvoor eindigden Bach of Mozart altijd op de eerste plaats.

Natuurlijk zijn zij, net als de andere grote componisten ook vertegenwoordigd in de Klassieke Top 1000 Aller Tijden. Dat wordt dus een week lang genieten! Een betere manier om het jaar mee af te sluiten kan ik me niet voorstellen.”

Top 3 Klassieke Top 1000 Aller Tijden ziet er als volgt uit:
1. Beethoven – Pianoconcert no.5
2. Ravel – Boléro
3. Vivaldi – ‘Lente’ uit De Vier Jaargetijden

Het volledige overzicht van de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’ (editie 2009) is te downloaden als PDF van Classicfm.nl.

Uitzendtijden

De lijst is vanaf tweede kerstdag 07:00 uur te beluisteren op Classic FM. Deze uitzending vult de laatste week van het jaar en eindigt op Nieuwjaarsdag. Nachten doorhalen om alle nummers te kunnen beluisteren is niet nodig, want Classic FM zendt de toplijst uit van 07:00 tot 19:00 uur, ’s avonds en ‘s nachts wordt datzelfde deel van de lijst herhaald.

Op 31 december is ‘s avonds vanaf 19:00 uur geen herhaling te horen, dan telt Classic FM gewoon door tot middernacht. Op Nieuwjaarsdag is vervolgens het laatste deel van de lijst te horen met rond 19:00 uur de nummer 1. Daarna wordt het bovenste deel van de lijst nog tot middernacht herhaald. Als luisteraar van de Klassieke Top 1000 Aller Tijden hoef je dus niets te missen.

Lees ook:Pianoconcert no. 5 van Beethoven op 1 in Top 1000
Lees ook:Beethoven opnieuw nummer 1 in Klassieke Top 1000 bij Classic FM
Lees ook:Klassieke kerstmuziek op Classic FM
Lees ook:Klassieke Top 1000 Aller Tijden (editie 2008) van start
Lees ook:Nieuwe editie van de Klassieke Top 1000 Aller Tijden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>