Pianoconcert no. 5 van Beethoven op 1 in Top 1000

Van tweede kerstdag tot en met 1 januari 2010 zendt Classic FM de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’ uit. Deze lijst met de duizend populairste klassieke werken is samengesteld aan de hand van de stemmen van de luisteraars van Classic FM. Dit jaar is het ‘Pianoconcert no. 5’ van Beethoven gekozen als de nummer 1 van de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’.

Pieter Buijs, programmadirecteur Classic FM: “Opvallend dat de luisteraar al voor het tweede jaar Beethovens Vijfde Pianoconcert op nummer 1 heeft gezet. In de jaren daarvoor eindigden Bach of Mozart altijd op de eerste plaats.

Natuurlijk zijn zij, net als de andere grote componisten ook vertegenwoordigd in de Klassieke Top 1000 Aller Tijden. Dat wordt dus een week lang genieten! Een betere manier om het jaar mee af te sluiten kan ik me niet voorstellen.

Top 3

De top drie van Klassieke Top 1000 Aller Tijden -editie 2009- ziet er als volgt uit:

1. Beethoven – Pianoconcert no.5
2. Ravel – Boléro
3. Vivaldi – ‘Lente’ uit De Vier Jaargetijden

Het volledige overzicht van de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’ is vanaf 24 december 2009 te downloaden als PDF van Classicfm.nl.

Lees ook:Klassieke Top 1000 Aller Tijden van start
Lees ook:Beethoven opnieuw nummer 1 in Klassieke Top 1000 bij Classic FM
Lees ook:Klassieke kerstmuziek op Classic FM
Lees ook:Klassieke Top 1000 Aller Tijden (editie 2008) van start
Lees ook:Nieuwe editie van de Klassieke Top 1000 Aller Tijden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>