Klassieke kerstmuziek op Classic FM

De laatste week van het jaar heeft Classic FM een speciale feestelijke programmering. Op Kerstavond was al het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach te horen. Eerste kerstdag is er de hele dag klassieke kerstmuziek te horen. Vanaf 26 december 2008 tot en met 1 januari 2009 staat Classic FM geheel in het teken van de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’.

 


Op Eerste Kerstdag is er de hele dag uitsluitend sfeervolle lichtklassieke kerstmuziek te horen op Classic FM. Zo komen er werken voorbij van Bach, Händel, en Mozart, maar ook kerstliederen gezongen door sterren als Andrea Bocelli, Pavarotti en Il Divo.

Klassieke Top 1000 Aller Tijden

Van tweede kerstdag tot en met Nieuwjaarsdag zendt Classic FM de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’ editie 2008 uit. Deze lijst is samengesteld aan de hand van stemmen van luisteraars van het station. Beethoven’s 5e Pianoconcert is dit jaar op de eerste plaats geëindigd. Nummer twee werd de ‘Matthäus Passion’ van Bach, die afgelopen jaar op nummer één stond. De ‘Bolero’ van Ravel kwam op nummer drie terecht. Vanaf 26 december 2008 om 07:00 uur is de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’ te horen.

Lees ook:Beethoven opnieuw nummer 1 in Klassieke Top 1000 bij Classic FM
Lees ook:Pianoconcert no. 5 van Beethoven op 1 in Top 1000
Lees ook:Klassieke Top 1000 Aller Tijden van start
Lees ook:Klassieke Top 1000 Aller Tijden (editie 2008) van start
Lees ook:Complete Weihnachts-Oratorium op kerstavond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>