Overheid legde ook direct beslag op bezittingen Arrow

De Nederlandse overheid haalde op 11 maart jongstleden niet alleen Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM uit de ether, ze legde een dag later ook beslag op alle bezittingen van de radiozenders. Dat blijkt uit een bericht op de website van Arrow. De twee radiozenders hebben bij elkaar een betalingsachterstand van circa 9 miljoen euro betreffende de licentiekosten voor de FM-frequenties. Het Agentschap Telecom besloot de zenders uit de lucht te halen, omdat Arrow de schulden niet wegwerkte. Ondanks het intrekken de FM-frequenties, staat die miljoenenschuld nog steeds open.


ACTUEEL: Herverdeling Arrow-frequenties van start

Het bericht over de beslaglegging staat op de site van Arrow omdat het station met de pet rond is gegaan onder haar luisteraars. Om te voorkomen dat de zenders uit de ether gehaald werden, vroeg Arrow  luisteraars om geld te doneren, waarbij giften van 15 euro of meer beloond zouden worden met een cd. Het radiostation krijgt nu allemaal vragen over wanneer die cd’s toegestuurd worden. Arrow kan de cd’s niet drukken en verzenden doordat de overheid beslag heeft gelegd op alle bezittingen en rekeningen van het radiostation.

Op de site staat te lezen:
De voorbereidingen voor de productie van de cd zijn getroffen, echter de uitvoering is op dit moment onzeker. Dit komt omdat de Nederlandse Overheid een dag na het intrekken van de FM-vergunningen beslag heeft gelegd op al onze bezittingen en bankrekeningen. Arrow vindt dit erg vervelend en doet er alles aan om de cd’s toch te versturen. Bij een doorstart zal dit ook zeker gebeuren. Een en ander betekent wel dat het enige tijd kan duren voordat de cd verstuurd kan worden.”

Het geld van de donateurs heeft er niet toe geleid dat de zenders in de ether behouden konden blijven. En of de geldschieters ooit nog een cd tegemoet kunnen zien, betwijfel ik ook na het lezen van zo’n bericht… Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM zenden overigens nog steeds uit via de kabel, internet en het rockstation ook via de middengolf (AM 828). De voormalige FM-frequenties van de zenders worden op korte termijn herverdeeld.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Faillissement aangevraagd voor zenders Arrow
Lees ook:Arrow vraagt hulp van luisteraars
Lees ook:Radio Jazz aast op oude frequentie van Arrow
Lees ook:Zenders Arrow uit de lucht, jingles aangepast
Lees ook:Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>