Arrow Classic Rock en Jazz FM uit de ether

Schokkend nieuws van het Agentschap Telecom. Vanwege een structurele betalingsachterstand worden de vergunningen van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM ingetrokken. Dinsdag 10 maart 2009 mogen beide zenders voor het laatst uitzenden. Op de site van het Agentschap Telecom staat te lezen dat er met de eigenaren  (Crosspoints BV en Rokit BV) van beide Arrow-zenders in een eerder stadium betalingsregelingen afgesproken zijn. “Hieraan is herhaaldelijk niet voldaan. Ook het voorgenomen besluit om de vergunning in te trekken heeft niet geleid tot betaling van de openstaande bedragen.”

Daarom ziet Agentschap Telecom zich genoodzaakt om de vergunningen in te trekken. Volgens verantwoordelijk Staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk moeten vergunninghouders gewoon voldoen aan hun betalingsverplichtingen anders ontstaat oneerlijke concurrentie tussen vergunninghouders die wel netjes aan hun verplichtingen voldoen en zij die menen niet te kunnen betalen.

Schuld

De radiozenders van Arrow hebben bij elkaar een betalingsachterstand van bijna negen miljoen euro. Arrow Classic Rock is de staat nog 6.852.500 euro verschuldigd en Arrow Jazz FM 2.039.120 euro. Ad Ossendrijver, eigenaar van de Arrow Media Groep, zegt dat dit traject wat hem betreft nog niet is afgelopen: ”We zijn met de overheid in gesprek over het maken van betalingsregelingen die acceptabel zijn in deze tijd van recessie. We hebben gevraagd om een verzachtend regime om Arrow in de gelegenheid te stellen dit in eigen tempo op te lossen. Ik ben dan ook zeer teleurgesteld in deze rigide maatregel.”

Het zou doodzonde zijn wanneer de Arrow-zenders werkelijk uit de lucht worden gehaald. Twee zenders die ieder een eigen niche bedienen. Met het verdwijnen van Classic Rock en Jazz FM wordt de pluriformiteit van het Nederlandse radiolandschap er niet beter op. Aan de andere kant, zenders moeten gewoon aan hun betalingsverplichtingen voldoen. To be continued…

Lees ook:Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart
Lees ook:Zenders Arrow uit de lucht, jingles aangepast
Lees ook:Geen uitstel van betaling voor Arrow
Lees ook:Arrow vraagt hulp van luisteraars
Lees ook:Faillissement aangevraagd voor zenders Arrow

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Arrow Classic Rock en Jazz FM uit de ether

 1. Ron

  Komt er dan nog een andere zender ipv Arrow op die frequentie? (zoals Kink FM? :)

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Wat het vervolgtraject precies is weet ik niet. Stel dat het Agentschap bij haar beslissing blijft, dan zal het wellicht aan de hand van de veiling van 2003 kijken welke partijen er in aanmerking komen om de etherfrequenties over te nemen. Misschien kan RTL FM weer terug ;) Kink FM heeft in 2003 niet meegeboden, maar misschien is dit een kans…

    /   Reply  / 
 3. Martijn

  Het volgende bericht staat momenteel op de sites van Arow Rock & Jazz:

  ***
  Je zal waarschijnlijk vernomen hebben dat Arrow in overleg is met de Nederlandse overheid omtrent het behoud van haar FM frequenties. De vergunningen voor deze FM frequenties kosten in Nederland erg veel geld en geld is nu net in deze tijden van kredietcrisis een probleem. Toch heeft Arrow de Nederlandse overheid een oplossing geboden en geeft de ons geboden hersteltermijn de mogelijkheid om jouw Arrow in de lucht te houden. Wil je dit kracht bijzetten, mail dan naar [email protected].
  ***

  Hmm… oplossing geboden? Als ik de staatssecretaris zo hoor zal er gewoon betaald moeten worden!

    /   Reply  / 
 4. riki

  Ik heb het gevoel dat het wel met een sisser zou kunnen aflopen met Arrow, maar dat gevoel is nergens op gebaseerd.

    /   Reply  / 
 5. riki

  trouwens, want anders… het kan wel eens stil worden op de fm. Welk station gaat voor twee jaar een frequentie kopen. Is dat de investering waard? Zeker in deze economische barre tijden.

  met name het klassieke kavel, welke gegadigde komt daarvoor in aanmerking. Classic FM kan niet, is er nog iets anders…? Een bestaande zender die in klassiek gaat. Q-Classic :) , 538/RTL Klassiek (heeft volgens mij in 2003 toch ook meegeboden?) En is de Concertzender nog steeds van de PO, of zijn ze nu onafhankelijk. Anders daar nog een mogelijkheid. Radio Maria is toch ook aardig klassiek…

  En voor het vrije kavel. Veronica heeft wel wat geld, maar Kink moest al bezuinigen. Radio 10 Gold kan natuurlijk, daar zit ook een aandeelhouder met geld, maar wil die voor 2 jaar investeren… of dan Kx Radio ;)

  Tja, misschien is het dus voor AT dus winstgevender om met Arrow te praten…

    /   Reply  / 
 6. ellen

  jammer hoor, mijn partner en ik luisteren heel veel naar beide zenders, eigenlijk nog het meeste naar jazz.
  maar ook ik moet mijn rekeningen netjes op tijd betalen, toch hoop ik dat er een betalingsregeling getroffen kan worden …..
  ellen

    /   Reply  / 
 7. Pingback: Arrow vraagt hulp van luisteraars | Radioactive

 8. Pingback: Muzikanten in actie voor Arrow | Radioactive

 9. Pingback: Geen uitstel van betaling voor Arrow | Radioactive

 10. Pingback: Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart | Radioactive

 11. Pingback: Zenders Arrow uit de lucht, jingles aangepast | Radioactive

 12. Pingback: Overheid legde ook direct beslag op bezittingen Arrow | Radioactive

 13. Pingback: Arrow Classic Rock gaat non-stop verder | Radioactive

 14. Pingback: Faillissement aangevraagd voor zenders Arrow | Radioactive

 15. Fromwalking

  Arrow Jazz FM – Ik ben 100% in de wao en deze zender maakt mijn dag gewoon zonnig, ook al schijnt die niet. Bij gebrek aan een goede ouderwetse radio luister ik via een aparte browser.

  Gelukkig zendt(?) Arrow nog muziek via internet!

  Van geld heb ik geen verstand. Eerder een afkeer, nou ja: afgeknapt. Ben zelf ook failliet.

  @ Ad Ossendrijver: ik hoop dat u een soort doorstart kunt realiseren!
  De overige radiozenders vind ik meuk.
  Zelfs via iTunes kan ik geen equivalent vinden.
  Vrienden van me luisteren liefst naar Arrow Classic Rock. Zet ik soms aan als ze op bezoek komen. Ook een fijne zender.

  Sterkte Arrow!

  Groetjes,
  Fergus

    /   Reply  / 
 16. erik de wit

  radio 10 gold via fm

    /   Reply  / 
 17. Rudy

  Laat maar komen
  terug naar de goeie tijd

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>