Wicked Jazz Sounds met eigen show op Arrow Jazz FM

Begonnen bij een lokaal radiostation met het draaien van een combinatie tussen oude en nieuwe jazz. Zo maakte Phil Horneman een tijdje een radioprogramma totdat hij zijn huidige zakenpartner ontmoette. Samen bedachten ze het idee om DJ's samen met live-muzikanten neer te zetten. Inmiddels is dat idee uitgegroeid tot 'Wicked Jazz Sounds'. Vanaf volgende week heeft het muziekplatform ook een eigen radioshow.

Vanaf vrijdag 21 maart 2008 heeft Wicked Jazz Sounds een wekelijkse radioshow op Arrow Jazz FM. Elke vrijdagavond van 22:00 tot midder-nacht draait Phil Horneman de muziek die je op de dansvloeren kan horen, maar ook de tunes die daar weer te rustig en soms zelfs te mooi voor zijn. Een keer per maand staan de DJ's Leroy Rey en Missing Links hem bij in hun zoektocht naar de fijnste bekende en onbekende warme muziek.

Feestelijke start

Wicked Jazz Sounds is het meest bekend van haar feestjes en de serie compilatie-cd's. Het platform ontwikkelt zich steeds verder en daar hoort vanaf volgende week vrijdag dus ook een radioshow bij. Om de start van 'Wicked Jazz Radio' te vieren, is er op zaterdag 29 maart een feestje in de Melkweg Amsterdam. Radiozender Arrow Jazz FM nodigt alle liefhebbers uit om 29 maart te komen dansen op de vele soorten muziek, zoals jazz, hiphop, soul, funk, broken-beat, house, drum & bass.

Om een indruk te geven van Wicked Jazz Sounds, bekijk én luister dan even onderstaande video:

Lees ook:Aftrap Wicked Jazz Sounds op de radio
Lees ook:Radio 6 zaterdag live vanaf Noorderslag
Lees ook:Secretaresses naar Milaan op Nationale Secretaressedag
Lees ook:Muzikanten in actie voor Arrow
Lees ook:Allereerste Jazz 600 van start

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Wicked Jazz Sounds met eigen show op Arrow Jazz FM

 1. Erwin

  Wat een gefreak :-) . Wel lekkere muziek b.t.w. Ik hoor dat toch te weinig bij Arrow Jazz FM…

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Lekkere muziek hè! Ik luister wel vaak naar het zusterstation Arrow Classic Rock, maar Jazz FM lijkt me ook wel wat. Kga het eens proberen!

    /   Reply  / 
 3. Michael

  Welkom Wicked Wonderpeople, lekkere funky, jazzy muziek, geregeld live te horen in Amsterdam’s Sugar Factory bij het Leidseplein (t.v. Melkweg). De moeite zeker waard.
  Eens met Erwin, Arrow Jazz biedt ondanks de naam weinig oorspronkelijke jazz (Miles, Oscar, Sonny, John C., Bill E.), behalve op tijden dat bijna niemand meer luistert. Maar ja, met echte jazz -dus geen wicked jazz- is dan ook geen droog brood te verdienen voor die zender. Wie de jeugd niet heeft, die heeft geen adverteerders. Dan maar op deze tour en waarom ook niet.
  Lekker clipje, Jorn, more, more, more…
  Hoe laat begint dat, op 29/3?

    /   Reply  / 
 4. Michael

  Tijd: 23.00 – 05.00 uur. Dat wordt een vroegertje, haha.
  Tickets: 11 Euro (incl. lidmaatschap exclusief vvk fee (?)

    /   Reply  / 
 5. Erwin

  Daarom is Arrow Jazz FM ook allang geflopt. Op uren dat er jazz gedraaid moét worden doet men dat niet…Daarvoor in de plaats krijgen we allemaal vage muziek, veelal onbekend braziliaans gewauwel. Dit format zou gewoon strak gebracht moeten worden.

    /   Reply  / 
 6. Michael

  Wat ik zei: de zendgemachtigde wil geen verlies lijden. Ze hebben het overigens wel geprobeerd in het begin, maar de ”markt” in Nederland is (veel) te klein, helaas, voor een commerciële jazz-zender.

    /   Reply  / 
 7. Erwin

  Mooie tijd om je conclussies te trekken als zender lijkt me…

    /   Reply  / 
 8. Michael

  Tja, ze willen dat kanaal kennelijk niet kwijt, dus zijn ze andere, meer popluaire muziek gaan prigrammeren onder de noemer jazz, in de hoop zo wel wat te kunnen verdienen. Speculeer ik maar even.

    /   Reply  / 
 9. Erwin

  En dat mag dus niet. Dit is een kavel waar voorwaarden aan zitten en dat is dus jazz of klassieke muziek en wel tussen 7.00 en 19.00 uur s’avonds. Net zoals er restricties zijn op het kavel van Slam FM.

    /   Reply  / 
 10. Jorn

  Ha Michael, ben jij een keer bij Wicked Jazz Sounds geweest? Ik kende het niet maar ik ben al helemaal enthousiast geworden door het filmpje.

  Je vroeg om more, more, more :)
  Op YouTube staan nog meer videos van Wicked Jazz Sounds zelf:

  http://www.youtube.com/user/WickedJazzsounds

  Daar staat ook een stukje van De Wereld Draait Door, waar Phil Horneman en Missing Links te gast waren.

    /   Reply  / 
 11. Pingback: Muzikanten in actie voor Arrow | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>