Nieuwe studio’s 3FM sinds vandaag in gebruik

Sinds vandaag heeft 3FM nieuwe studio’s in gebruik genomen. Grootste verandering: er zijn nu twee DJ-ruimtes, voorheen kwamen alle 3FM-programma’s uit één ruimte. Ook is er een geheel nieuwe eindregie die het nummer 83 heeft meegekregen. De community rond 3FM is op internet zeer actief (zie bijvoorbeeld Twitter: #ns3fm), dus we hebben we afgelopen maanden al kunnen meekijken met de bouw.

Studio

De nieuwe studio’s bevinden zich in het NPO-B-gebouw, beter bekend als de Peperbus. De oude studio was op de derde etage, de nieuwe op de eerste. In het ‘midden’ is de eindregie en aan weerszijden zijn studio’s: een grote en een wat kleinere. Door ruiten is het mogelijk om vanuit de eindregie beide studio’s te bekijken. Technisch is er ook verbetering: 3FM gaat over op een nieuwe ‘installatie’ van het radio-automatiseringsprogramma Dalet. Het radiostation gaat werken met ongecomprimeerde en lineaire audio. (In het kort: betere kwaliteit.)

Voor de programma’s is natuurlijk altijd een studio in gebruik. De tweede studio kan nu gebruikt worden om dingen van te voren op te nemen of programma’s voor te bereiden. Ook de 3FM DJ School zal daar gebruik van maken. De oude studio op de derde blijft staan als back-upstudio.

Webcams

Ook steeds belangrijker: beeld bij het geluid, door de publieke omroep luxe Visual Radio genoemd. In de oude 3FM-studio was dat nog houtje touwtje-geregeld, in de nieuwe studio’s zijn nieuwe camera’s (negen!) geplaatst.

De afgelopen maanden zijn er heel wat foto’s van de bouw met lollige onderschriften geplaatst op http://www.polyxenos.nl. Voor de liefhebbers.

Filmpjes

3FM-DJ Michiel Veenstra mag de studio als eerste gebruiken:

Veenstra geeft een rondleiding (de studio is daar bijna klaar voor gebruik):

Lees ook:Nieuwe studio Radio 2 af
Lees ook:Voor de freaks: nieuwe studio Q-music [Video]
Lees ook:Radio 538 heeft een nieuwe studio
Lees ook:Vliegende Studio Q-music om 9:00 uur de lucht in
Lees ook:MetMichiel nog een weekje in de USA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>