Meer glazen huizen in België, Zwitserland, Zweden en Kenia

Serious Request begint aanstaande zaterdag. Er zijn echter meer glazen huizen dan dat in Eindhoven: in Nairobi (Kenia), Malmö (Zweden), Bern (Zwitserland) en Antwerpen (België) wordt ook actie gevoerd voor het Rode Kruis. De lokale omroep van Alphen aan den Rijn doet ook mee: zij hebben tegelijk met de 3FM-actie een glazen huis.

Buitenland

In Zwitserland (rechts) zitten Nik Hartmann, Tom Gisler en Anic Lautenschlager een week lang opgesloten, sinds vanmorgen 7.00 uur. De actie heet “Jeder Rappen zählt” (elke cent telt) en duurt tot en met aanstaande zaterdag. Net als in Nederland wordt ook daar verslag gedaan van acties in den lande. Het goede doel: kinderen in oorlogsgebieden. Luisteren of kijken? Check http://www.jrz.ch.

In Zweden staat het Glazen Huis in Malmö. DJ’s Jason Diakité, Martina Thun en Nour El-Refai mogen daar radiomaken voor het goede doel. Om 17.00 uur begint hun actie en die duurt tot en met zondag. De Zweedse actie heet Musikhjälpen en het geld gaat naar slachtoffers van mensenhandel. Meer info daarover kan je vinden op de de Musikhjälpen-website. <<hier een flauwe grap over Ikea invoegen>>

De Belgen doen ook jaarlijks mee: op 18 december sluit het glazen huis aan de Groenplaats in Antwerpen. De zesde editie van Music For Life gaat dan beginnen bij Studio Brussel. De DJ’s zijn Sam de Bruyn, Tomas de Soete en Sofie Lemaire. De actie heeft hetzelfde doel als het Nederlandse Serious Request. Ook de zuiderburen mogen pas 24 december het glazen huis verlaten. Check de site of de iPhone-app.

Misschien wel het meest bijzonder: het glazen huis in Kenia. Vanuit Nairobi voeren de Keniaanse DJ’s Diana, Violese en Mbusi zes dagen actie voor “Serious Request Ghetto Radio”. Zij gaan proberen het Keniaanse publiek aan te zetten om zich te laten testen op HIV. Gestreefd wordt naar 1000 testen in de zes dagen van Serious Request Ghetto Radio. Deze actie loopt gelijk aan de actie in Nederland, daarom doet 3FM-DJ Rudy Mackay dagelijks live verslag vanuit Nairobi. Meer informatie en de webcam kan je (te zijner tijd) vinden op http://www.thisisafrica.me.

Lokaal

De lokale omroep Alphen Stad FM/TV draagt Serious Request een warm hart toe. Op het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn worden daarom vier lokale DJ’s opgesloten die vanaf zaterdag zeven dagen lang radio maken. Hun actie loopt dus gelijk met het landelijke glazen huis. De DJ’s die hier in actie gaan komen zijn Kevin van Arnhem, Danny de Bruin, Michel la Faille en Wesley Hoek. De opbrengst gaat naar Serious Request.

Meer informatie over het glazen huis in Eindhoven kan je hier vinden. Zijn we nog een lokale actie of glazen huis vergeten? Laat het weten!

Lees ook:Totaal ruim 9,3 miljoen euro opgehaald met Serious Request
Lees ook:Dit jaar ook één luisteraar in Glazen Huis
Lees ook:RadioNL komt met een eigen glazen huis
Lees ook:Wat gebeurt er na het Glazen Huis op 3FM?
Lees ook:Serious Request Kenia stilgelegd na storm

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Meer glazen huizen in België, Zwitserland, Zweden en Kenia

 1. Floris

  Ehm… vergeet je België niet in dit artikel? Die doen al flink wat jaartjes mee met hun Music For Life-actie.

    /   Reply  / 
  1. Iwan Verrips Auteur

   Ach natuurlijk, dom. Thx!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>