Glazen Huis 2010 voert actie voor Kinderen en HIV

De dj’s in het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven gaan in december aandacht vragen voor kinderen en in het bijzonder voor kinderen die als gevolg van HIV hulp nodig hebben. HIV doodt jaarlijks twee miljoen mensen en vooral in Afrika is het een groot probleem. Juist de kinderen die achterblijven zijn de stille slachtoffers. Ze raken vaak via de ouders besmet of verliezen ouders aan de ziekte en daarmee ook de basis voor een normaal leven. Voor deze stille ramp, vraagt 3FM dit jaar aandacht tijdens Serious Request.


Dit is maandagochtend bekendgemaakt in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM.

2 Miljoen doden

HIV/Aids doodt jaarlijks twee miljoen mensen en heeft daarmee het hoogste sterftecijfer wereldwijd. Als gevolg van de ziekte verliezen veel kinderen hun ouders, zijn ouders niet in staat voor eigen kinderen te zorgen, raken kinderen besmet of belanden zij op straat. Na de dood van hun ouder(s) blijven kinderen vaak alleen achter omdat opa’s, oma’s, ooms, tantes of buren te arm of te oud zijn om zich over hen te ontfermen.

Levensonderhoud

Daar waar kinderen niet worden opgevangen door de gemeenschap, worden zij nu aan het lot overgelaten. Het Rode Kruis ontfermt zich over deze kinderen en draagt bij in het eerste levensonderhoud, zoals eten, drinken en kleding. De organisatie levert daarnaast psychosociale zorg en thuiszorg. Het Rode Kruis begeleidt kinderen naar de juiste gezondheidszorginstanties en bij het consequent innemen van medicatie.

Toekomst

Het Rode Kruis wil ervoor zorgen dat deze kinderen een toekomst hebben en voorziet in scholing, in boeken, schooluniformen en schoolgeld. Veel van de opvanggezinnen kunnen hier niet zelf voor zorgen. Meisjes moeten vaak de last dragen voor het overgebleven gezin (de andere kinderen) en kunnen niet naar school. 3FM wil samen met het Rode Kruis zoveel mogelijk van deze kinderen een toekomst bieden.

Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct.

ZIE OOK:
- Glazen Huis dit jaar in Eindhoven, volgend jaar in Leiden

Lees ook:Serious Request dit jaar in teken van malaria
Lees ook:3FM Serious Request 2009 tegen malaria: wat is er gedaan met de 7.113.447 euro?
Lees ook:Serious Request dagelijks op Nederland 3
Lees ook:Veel optredens tijdens finale 3FM Serious Request 2010
Lees ook:Ruim 40.000 kinderen geholpen door Serious Request 2013

1 Reacties // Reageer

One thought on “Glazen Huis 2010 voert actie voor Kinderen en HIV

 1. André Bakker

  Ha Glazen huizers,

  Net een super Kerstplaat gehoord,
  check it out!
  Brown Feather Sparrow & Friends, van hun album: How to Throw a Christmas Party

  http://www.youtube.com/watch?v=10VXFQOJzrQ

  Groet,
  André Bakker

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>