Glazen Huis tussenstand na dag 1: 244.668 euro

Amper 21 uur na de start van 3FM Serious Request met het Glazen Huis in Groningen, hebben de drie dj’s Giel, Gerard en Annemieke al ruim twee ton weten op te halen voor het goede doel: de bestrijding van malaria. Vrijdagavond sloot niemand minder dan Prinses Maxima de drie genoemde radio-dj’s op in het Glazen Huis. Daar maken zij tot en met 24 december 19:00 uur 156 uur live radio zonder te eten. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor de bestrijding en preventie van malaria door het Rode Kruis.

De teller stond vanmiddag om 16:30 uur op 244.668 euro. Bij de allereerste editie van het Glazen Huis, in 2004, haalde 3FM Serious Request in zes dagen totaal 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Vorig jaar bracht de actie met het Glazen Huis in Breda 5.702.621 euro op voor vluchtelingenhulp.

UPDATE: Record eindstand Glazen Huis 2009

Ik vraag me steeds af of het de dj’s zal lukken om dit jaar nog weer meer geld op te halen met de actie. Nou… de eerste dag is in ieder geval een goede dag, want de ruim 240 duizend euro is al een ton meer dan waar de teller vorig jaar na één dag op eindigde: 140.523 euro. Update: Het is antwoord is volmondig: ‘JA!’. Het is de dj’s in het Glazen Huis gelukt om het record van vorig jaar te verbreken, in totaal bracht de actie ruim 7,1 miljoen euro op.

«Meer berichten over het Glazen Huis»

Lees ook:WOW! Eindstand Glazen Huis 2009: 7.113.447 euro
Lees ook:Teller Glazen Huis staat na twee dagen op 428.629 euro
Lees ook:Music For Life brengt 3,6 miljoen euro op
Lees ook:Glazen Huis Groningen op 706.174 euro na dag #3
Lees ook:Glazen Huis na vier dagen over de 1.000.000 euro

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Glazen Huis tussenstand na dag 1: 244.668 euro

 1. Pierre

  Hey Jorn, even iets anders. Kimberly van der Berkt heeft zaterdag voor het laatst haar programma gedaan samen met Jeroen. Ze gaat wat anders doen bij 538. Meer uren en in het weekend vrij.

  Ik zat dus aan 2 dingen te denken. 1e: Ze neemt de plek van Dennis over van 14.00 – 16.00. Zo heeft 538 dan ook een eigen vrouwelijke dj. En dan Dennis & Jelte in de middag. 2e is, ze komt terug in de middag met Dennis & Jelte. Ik zie Lindo niet meer terug komen, of op een ander tijdstip.

  Kimberly ging juist weg om Lindo dus. Ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren! :D

    /   Reply  / 
  1. Jorn Agterberg Auteur

   Hey Pierre, dat heb ik even gemist… Wel een interessante ontwikkeling!

     /   Reply  / 
 2. Angela

  Lees het boek van JULIA SAMUEL en weet wat de strijd tegen MALARIA echt inhoud!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>