Scholieren in hongerstaking in ‘Plastic Huis’

Nog voordat Glazen Huis van 3FM in Groningen opgebouwd is, zijn de mensen in de stad en provincie Groningen al druk bezig met acties om geld in te zamelen voor Serious Request. Op scholengemeenschap AOC Terra in Oldekerk wordt in plaats van een Glazen Huis een huis gebouwd dat bestaat uit plastic flesjes. In het plastic huis draaien de leerlingen muziek en er treden bekende Groningers op. Tevens gaan de leerlingen, net zoals in het Glazen Huis, een paar dagen niet eten.

De actievoerders in het plastic huis gaan vier dagen niet eten. Met de verzoeknummers die aangevraagd kunnen worden, hopen de leerlingen ten minste 20.000 euro binnen te halen voor 3FM Serious Request, dat zich dit jaar inzet voor malariabestrijding.

De radiozender van de leerlingen van het AOC heet ‘Radio De Keet’. De opbrengst willen jonge radiomakers zelf aan de dj’s in het Glazen Huis in Groningen aanbieden.

Het Glazen Huis gaat dit jaar op 18 december van start. Drie dj’s van 3FM zullen tot en met de 24e opgesloten blijven in hun tijdelijke woonomgeving.

Zie ook over Glazen Huis 2009:
- Glazen Huis duurt dit jaar 12 uur langer
- Mini-cd met nummers over Glazen Huis uitgebracht
- Rigby’s ‘One Song’ is 3FM Serious Request themasong

Zie ook de reportage van RTV Noord over het plastic huis:

Lees ook:Plastic Huis levert eerste dag al 3000 euro op
Lees ook:Finale Glazen Huis live op 3FM en Nederland 3
Lees ook:Mini-cd met nummers over Glazen Huis uitgebracht
Lees ook:Glazen Huis na vier dagen over de 1.000.000 euro
Lees ook:Wat gebeurt er na het Glazen Huis op 3FM?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>