Michael Jackson zorgt voor historische Mega Top 50

Nederland heeft deze week massaal de muziek van Michael Jackson gekocht, zo blijkt uit de Mega Top 50 die zaterdag 4 juli op 3FM te horen is. Nooit eerder had een artiest zoveel invloed op een hitlijst. De exacte lijst wordt pas tijdens de uitzending duidelijk, maar het is al wel bekend dat er tussen de 10 en 20 platen van Michael Jackson nieuw binnen gaan komen in de Mega Top 50 waarvan de hoogste in de top 10. Vorige week stond Pitbull op 1 met ‘I Know You Want Me’. Of Michael Jackson deze week op de bovenste plek terechtkomt, weten we vanmiddag.


Vrijdag zagen we al dat de vele airplay en het grote aantal downloads van Jackson-liedjes dat ‘Billie Jean’ na 26 jaar terugkeerde in de Top 40 op Radio 538. De Mega Top 50 avn 3FM wordt echter iets anders samengesteld en de lijst telt deze week maar liefst een tiental nummers van wijlen Michael Jackson.

Historisch

Mega Top 50-presentator Bart Arens: “Het is deze week overduidelijk geworden dat de muziek van Michael Jackson legendarisch en tijdloos is. Als hitlijstliefhebber vind ik de Mega Top 50 die we morgen gaan uitzenden echt historisch. Naast alle muziek van Michael Jackson laten we ook allerlei uniek materiaal horen zoals demo’s en oude interviews, dus het wordt een show die je zeker niet mag missen.”

Invloed downloads

Het plotselinge overlijden van muzikale wereldsterren als John Lennon, Freddie Mercury en Kurt Cobain had destijds vooral invloed op de albumverkoop. In een tijd waarin downloads niet meer weg te denken zijn, is de invloed daarvan op singlecharts verrassend. Daar waar vroeger iemand met een greatest hits-album de winkel uitliep, klikt de muziekliefhebber tegenwoordig online de singles aan die hij of zij hebben wil.

Samenstelling Mega Top 50

De Mega Top 50 wordt iedere week samengesteld door GfK Dutch Charts op basis van fysieke verkoop, downloads en airplay. De definitieve lijst wordt altijd pas een dag van tevoren gemaakt waardoor actuele ontwikkelingen direct zichtbaar zijn. De Mega Top 50 is elke zaterdag bij de Tros op 3FM te horen tussen 15:00 en 18:00 uur. De presentatie is in handen van Bart Arens.

Zie ook:
- Michael Jackson bestormt opnieuw de Top 40
- Gerard Ekdom maakt speciale Michael Jackson-podcast

Lees ook:Michael Jackson Memorial Mix op Q-music
Lees ook:Dance Classics Request maakt plaats voor eerbetoon Michael Jackson
Lees ook:Ilse DeLange wint 3FM Mega Award 2008
Lees ook:Gerard Ekdom schuift aan bij Michael Jackson-herdenking
Lees ook:Michael Jackson hits non-stop op Radio 10 Gold

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Michael Jackson zorgt voor historische Mega Top 50

 1. Peter

  Sinds wanneer is de Mega Top 50 historisch? Dubieus samengesteld, om het voor 3FM draaibaar te maken. De airplay die meetelt, is alleen airplay van 3FM en MTV… hoe vinje die? Kansloze lijst dus, niet serieus nemen alsjeblieft!

    /   Reply  / 
 2. Menno

  @ Peter : Helemaal mee eens.Van alle hitparades die we in Nederland bezitten is de Mega Top 50 toch wel de meest verneukeratieve.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Eternal Moonwalk van Studio Brussel verovert de wereld | Radioactive

 4. Pingback: Live stream herdenking Michael Jackson via website Radio 538 | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>