Giel Beelen bouwt eigen pretpark

Ken je het computerspel The Sims? Daarmee kun je een eigen huis bouwen en het helemaal naar eigen inzicht inrichten. Ondanks dat er niet echt een doel in het spel zit, is het wel leuk om je droomhuis vanaf de grond af aan helemaal op te bouwen. Giel Beelen speelt nu een soortgelijk spelletje maar dan met een echt serieus doel. De 3FM-dj heeft ‘Giel’s pretpark’ gebouwd in een online game van het goede doel SOS Kinderdorpen. Voor 20 cent per dag staat zijn virtuele huisje op internet én worden wees- en verlaten kinderen in arme landen geholpen.

Het huis van Giel Beelen staat in zijn eigen online dorp en de bedoeling van deze ludieke ledenwerfactie van SOS Kinderdorpen is dat er zoveel mogelijk woningen bijkomen. Giels producer Astrid de Jong heeft in hetzelde dorp inmiddels ook huis neergezet met daarop het bord ‘school’.

Ook zanger Jan Smit heeft een eigen dorp, met het verschil dat in zijn online woonomgeving precies dezelfde mensen wonen als in het echt in Volendam ). Giel Beelen wil dat zijn dorp groter wordt dan die van de Volendamse zanger. Het SOS Kinderdorp van Giel is hier te zien. Iedereen kan meebouwen aan de virtuele dorpen en daarmee word je automatisch donateur voor zes euro per maand.

Lees ook:Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen Swijnenberg in Glazen Huis 2010
Lees ook:Giel Beelen wil “gewoon de stoere motherfucker zijn”
Lees ook:3FM-dj Giel Beelen tegenwoordig op benefiettour
Lees ook:VARA stimuleerde Giel om nieuwe tv-show te maken
Lees ook:10 Tips van Giel Beelen voor de opgesloten dj’s

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Giel Beelen bouwt eigen pretpark

  1. Pingback: Ruud de Wild maakt schilderij van ketchupfles | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>