Krijg nou tieten!

2008 Was het jaar waarin veel radio-dj’s een boek uitbrachten; Rob Stenders, Marc de Hond, Frits Spits en Gerard Ekdom kwamen allemaal met een verhaal over hun leven. Cabaretière en 3FM-dj Claudia de Breij komt nu ook met een boek, genaamd ‘Krijg nou tieten!’. Dit boek gaat niet over hoe Claudia grappenmaakster is geworden of over hoe ze bij de radio terecht is gekomen, nee het gaat over zwangerschap. Dat De Breij ooit een boek zou schrijven over dat onderwerp leek haar ‘een jaar geleden nog even waarschijnlijk als dat Daphne Deckers een boek zou schrijven over de agrarische toepassingen van de rupsband in Litouwen’. Toch is het ervan gekomen.

Claudia de Breij is het boek gaan schrijven doordat ze heel veel anekdotes overhield aan haar eigen zwangerschap. Die verhalen wilde ze niet in een theater-voorstelling verwerken, omdat ze anders bang is dat ze alleen nog maar zwangere vrouwen en aanstaande vaders als publiek overhoudt. Dat vertelde de 3FM-dj maandagochtend bij ‘Ruuddewild.nl’ op Q-music.

‘In ‘Krijg nou tieten!’ staan de verhalen van een vriendin die je zelfvertrouwen kan geven, alleen al vanwege dit simpele feit: een kind krijgen is geen kattepis. Maar als ik het kan, kan jij het zeker’, aldus Claudia de Breij. Verder geeft ze in het boek onder meer een protocol voor de kraamvisite, wat moet je wel en niet zeggen wanneer je op bezoek gaat bij een kersverse moeder en haar pas geworpen kroost.

Robert Jensen

De Breij haalt in haar boek een aantal maal oud-dj Robert Jensen aan. Ze gebruikt hem ‘als voorbeeld voor waar je niet wilt dat je baby op lijkt’. Zo adviseert Claudia mensen die op kraamvisite gaan altijd te zeggen dat het een mooi kind is, ook al lijkt ie op Robert Jensen.

Het boek ‘Krijg nou tieten!’ van Claudia de Breij ligt voor 14,95 euro in de winkel (uitgever: Nieuw Amsterdam) en is volgens de dj ‘het ultieme boek voor aanstaande vaders en moeders’.

Zie ook:
- Claudia de Breij mag niet praten
- Claudia de Breij hondsdolblij met zoontje

Lees ook:Claudia de Breij acht weken uitgeschakeld
Lees ook:Claudia de Breij hondsdolblij met zoontje
Lees ook:Claudia de Breij mag niet praten
Lees ook:Claudia de Breij trekt zich verder terug uit media
Lees ook:Claudia D’r Op stopt ermee

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Krijg nou tieten!

  1. Henk

    Ik zie de vergelijking met rupsbanden in Litouwen dus niet. Tamelijk respectloos om een land collectief als achterlijk af te schilderen terwijl het werkelijk niets maar dan ook niets met het onderwerp te maken heeft. Typisch hedendaags goedkoop scoren.

      /   Reply  / 
  2. Jorn Agterberg Auteur

    Dat is cabaret Henk, je moet van de humor van Claudia houden of niet :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>