3FM Serious Request tussenstand dag #1

Vrijdagochtend even na negen uur werden de drie dj’s Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering opgesloten in het Glazen Huis in Breda. Vanaf het moment dat minister Bert Koenders de sleutel van het huis omdraaide, startte de actie van 3FM. Zes dagen lang zitten de dj’s opgesloten en krijgen ze niets te eten. Alles voor het goede doel hè?! Om 16:30 uur vanmiddag werd de eerste tussenstand bekend gemaakt.

 


Na één dag, of beter gezegd één halve dag, heeft de 3FM Serious Request-actie 140.523 euro opgeleverd. Fictief gezien hebben de dj’s al meer dan 2,5 miljoen euro bij elkaar gekregen, want bij het sluiten van het Glazen Huis beloofde minister Koenders namens de Nederlandse regering een bedrag van 2.500.000 euro. Mits… de dj’s zélf ook minstens zo’n bedrag binnenhalen.

Ik hoor je rekenen: 2,5 miljoen euro in zes dagen… dat is ruim 400.000 euro per dag. Dan gaat dat gezien de eerste tussenstand toch nooit lukken? Het is pas de eerste dag waarvan slechts een deel echt geld opgehaald is. Daar komt bij dat de teller om 16:30 uur opgenomen is, dus wat er daarna nog gedoneerd wordt, zit nog niet in de eerste tussenstand.

Gerards handenschudactie

De actie is dus pas net begonnen en gedurende de zes dagen van opsluiting ondernemen de overige dj’s van 3FM ook diverse acties om geld op te halen. Zo gaat Gerard Ekdom proberen om in die dagen 50.000 handen te schudden. Tussenstand dag #1: 2.452 handen. Iedere handschudding levert één euro op voor Serious Request.

Vluchtende Timur

Timur Perlin wordt vrijdag (19/12) om 19:30 uur zonder geld en vervoer gedropt in het Zweedse Malmö. Hij trekt liftend van vluchtelingenkamp naar vluchtelingenkamp via het Glazen Huis in Gent naar Breda. Hij moet zich elke avond voor 22:00 uur melden in zijn kamp en dat levert geld op voor de actie. Luisteraars kunnen hem sponsoren voor 2,50 euro per nacht. Op 24 december moet hij voor 20:00 uur zich melden op het podium in Breda. Aanmelden als sponsor van Timur kan via 3FM.nl.

Meer Serious Request:
- Serious Request Update ook op televisie
- Nederlandse regering geeft 2,5 miljoen euro aan Serious Request
- Gerard Ekdom gaat 50.000 handen schudden

Lees ook:In Zweden zijn ze al begonnen
Lees ook:WOW! Eindstand Glazen Huis 2009: 7.113.447 euro
Lees ook:Glazen Huis tussenstand na dag 1: 244.668 euro
Lees ook:Wat gebeurt er na het Glazen Huis op 3FM?
Lees ook:Glazen Huis na vier dagen over de 1.000.000 euro

1 Reacties // Reageer

One thought on “3FM Serious Request tussenstand dag #1

  1. Regina

    Hai weer een geweldig goede actie
    ben al jaren grote fan en email me ook suf doei….

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Glazen Huis tussenstand na dag 1: 244.668 euro | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>