Ghetto Radio doet Serious Request vanuit Kenia

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat niet alleen in Nederland. Al sinds 2006 heeft het Belgische Studio Brussel zich aangesloten bij de actie van 3FM waarbij drie dj’s zich in de week voor kerst zes dagen opsluiten in een glazen studio en niets te eten krijgen. Dit jaar start ook in het Zweedse Malmö een Serious Request en de vierde locatie is wel een heel bijzondere: Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Serious Request zet zich dit jaar in voor vluchtelingenhulp en dat is ook de reden dat Kenia participeert in het Glazen Huis, het land heeft namelijk volop te maken met vluchtelingenkampen.

Van 19 tot en met 24 december 2008 organiseert Ghetto Radio in Nairobi, ‘Kenia Serious Request’. Met een Glazen Huis, met drie dj’s die niet eten, een keur van artiesten en live entertainment en natuurlijk zo veel mogelijk verzoekplaten. De locatie van het huis is in het hart van de stad: The Kenyatta International Conference Centre.

On the run

Net zoals in Nederland, België en Zweden willen de dj’s in het Glazen Huis in Nairobi aandacht vragen voor vluchtelingenhulp. Deze stille ramp treft jaarlijks 36 miljoen mensen wereldwijd. Serious Request Nairobi zal dit jaar nog geen fondsen werven, maar wil zich profileren als een ‘content hub’ richting de Europese media. Voor 2008 is er in Nairobi nog geen directe samenwerking met het Rode Kruis. De fondsenwerf campagne en een samenwerking met Kenya Red Cross gaat waarschijnlijk met de editie in 2009 van start. Het thema van Ghetto Radio Serious Request: ‘On the run, not outta sight.’

Actieve bijdrage

Maarten Brouwer, directeur van de Ghetto Radio Foundation heeft zich samen met 3FM sterk gemaakt voor een Glazen Huis in Nairobi: “Kenia herbergt veel vluchtelingen-kampen, waaronder Kakuma en Daa-Dab. Zij vangen veel vluchtelingen op van buiten; Soedan, Somalië, Ethiopië. Daarnaast zijn er IDP (internally displaced person) vluchtelingenkampen, die mensen opvangen die zijn gevlucht vanwege droogte en etnische conflicten. Toen bekend werd dat 3FM zich met de actie in ging zetten voor vluchtelingen, raakte dit Kenia direct. Met een Glazen Huis in Nairobi kunnen we laten zien dat Afrika zich niet enkel kan onderscheiden als ‘slachtoffer’, maar zelf ook een actieve en positieve bijdrage kan leveren aan ontwikkelingsproblematiek en in dit geval de vluchtelingenproblematiek”.

Vanuit het Glazen Huis in Nairobi willen de dj’s dagelijks schakelen met de andere huizen in Breda en Gent. Live audio en video wordt gestreamed via websites. De Keniaanse Publieke Omroep (KBC) zal dagelijks een programma uitzenden ‘Serious Request TV’ op televisie.

Ghetto Radio

Ghetto Radio is een van oorsprong Nederlands initiatief ter ondersteuning van populaire jongerenmedia in Afrikaanse steden. Het initiatief is als format ontleend aan het Nederlandse FunX, waarin muziek en urban culture bijdragen aan wederzijs begrip tussen verschillende etnische groepen. Daarbij hanteert ook Ghetto Radio een luchtige toon en de zender vindt aansluiting bij jongeren in de sloppenwijken en getto’s van de grote Afrikaanse steden. Ghetto Radio heeft een partnership met 3FM in kennisuitwisseling en dit was de basis voor een Glazen Huis in Kenia.

Zie ook over Serious Request:
- 3FM stapt in de postzegels
- Coen Swijnenberg eerste ‘slachtoffer’ Glazen Huis
- 3FM Glazen Huis staat dit jaar in Breda

Lees ook:Totaal ruim 9,3 miljoen euro opgehaald met Serious Request
Lees ook:DJ Glazen Huis omgekomen bij brand
Lees ook:Serious Request Kenia stilgelegd na storm
Lees ook:Giel Beelen wordt ambassadeur van Ghetto Radio
Lees ook:Giel Beelen met zijn ochtendshow vanuit de Keniaanse sloppenwijken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ghetto Radio doet Serious Request vanuit Kenia

  1. siba

    Hebben jullie een recept voor een week niet eten? wat voor drankjes bv.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: DJ Glazen Huis omgekomen bij brand | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>