3FM Serious Request opbrengst naar Kinderen met Diarree

Het Glazen Huis, dat dit jaar in Leeuwarden staat, gaat geld ophalen voor kindersterfte als gevolg van Diarree. Klinkt misschien raar, maar jaarlijks overlijden meer dan 800.000 kinderen aan de gevolgen van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten wat dus resulteert in diarree.

Het jaarlijkse evenement waarin 3 DJ’s van 3FM zich 3 dagen lang opsluiten voor een goed doel en daarbij niet mogen eten vind dit jaar plaats in Leeuwarden. Van 18 december t/m 24 december doen ze er van alles aan om zo veel mogelijk geld binnen te halen.

Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag ongeveer 2200 kinderen. Jonge kinderen, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt die weerstand af. Kinderen met diarree, die niet behandeld worden, kunnen sterven door uitdroging. Diarree is meestal het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, gebrek aan sanitaire voorzieningen en gebrek aan kennis over de consequenties van slechte hygiëne op de gezondheid van een jong kind.

Lees ook:Ruim 40.000 kinderen geholpen door Serious Request 2013
Lees ook:Rode Kruis zoekt mensen voor de 3FM Serious Request week
Lees ook:3FM haalt in 4 dagen ruim 4 miljoen op
Lees ook:Serious Request 2007 geeft 2 miljoen mensen schoon water
Lees ook:3FM Serious Request 2011 voor moeders die geraakt zijn door oorlog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>