Dit zijn de finalisten voor de 100% NL Awards 2014

100% NL heeft vandaag de finalisten bekendgemaakt die kans maken op een 100% NL Award. De 100% NL Awards worden uitgereikt in vier categorieën. Luisteraars konden per categorie stemmen op tien genomineerden. En nu is duidelijk welke drie finalisten per categorie met elkaar de strijd aan zullen gaan. In willekeurige volgorde zijn dit de genomineerden:

Artiest van het Jaar:

 • ·         Marco Borsato
 • ·         Nick & Simon
 • ·         The Common Linnets

Album van het Jaar:

 • ·         Guus Meeuwis – Hollandse Meesters
 • ·         Jan Smit – Jij & Ik
 • ·         The Common Linnets – The Common Linnets

Hit van het Jaar:

 • ·         Chef’Special – In Your Arms
 • ·         Mr. Probz – Nothing Really Matters
 • ·         Nielson – Sexy Als Ik Dans

Nieuwkomer van het Jaar:

 • ·         Dotan
 • ·         Sjors van der Panne
 • ·         The Common Linnets

De artiesten werden vandaag door 100% NL-jock Lex Gaarthuis verrast met hun nominatie(s) in de vorm van een speciale LP. Zo werd Jan Smit overvallen tijdens de opname van zijn nieuwe single in de studio in Volendam. Sjors van der Panne liep nietsvermoedend een lunchtentje binnen en stuitte op een cameraploeg van RTL Boulevard en de microfoon van 100% NL. Guus Meeuwis kreeg in zijn eigen Brabant te horen dat hij zich onder de finalisten mag scharen en Nielson werd op heterdaad ‘betrapt’ in de kroeg. De Haarlemse band Chef’Special kreeg ook een speciale boodschap van Lex Gaarthuis; zij zijn nog in de strijd voor de 100% NL Award Hit van het Jaar.

De finalisten zijn door de luisteraars van 100% NL gekozen uit een grote selectie Nederlandse artiesten. Vanaf vandaag kan er tot en met zondagavond 1 februari gestemd worden op www.100p.nl/awards2014.

De 100% NL Awards worden op dinsdag 3 februari 2015 in Club Ziggo aan de winnaars uitgereikt.

Vorig jaar werden Ilse DeLange, Marco Borsato, Nielson & Miss Montreal en Niels Geusebroek door de luisteraars van 100% NL verkozen tot de winnaars van de 100% NL Awards 2013.

Lees ook:Nominaties 100%NL Awards 2014 bekend
Lees ook:Genomineerden 100% NL Awards bekend
Lees ook:Dochters op nummer één in Allerbeste Top 100 van Nederland
Lees ook:Veertig genomineerden voor de 3FM Awards 2013
Lees ook:Stemmen voor 100% NL Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>