100%NL legt schadeclaim neer bij piraat

Studio Firma Marantz uit Albergen heeft een schadeclaim aan zijn broek hangen van 100%NL. De radiozender peilde dat de piraat dusdanig heeft gestoord, dat 100%NL niet te beluisteren is geweest in Noordoost-Overijssel en een deel van Drenthe. Het gaat om zo’n 170 duizend huishoudens. Volgens de landelijke zender komt de schade neer op 5.000 euro. Het is voor het eerst dat een piraat een dergelijke claim van een landelijke zender krijgt.

Een beetje sneu aan het verhaal is dat niet de piraat zelf maar een bejaard echtpaar de claim krijgt. Op hun erf staat de antenne waarvandaan de illegale uitzending afkomstig is. De uitzending werd volgens 100%NL-directeur Herbert Visser verzorgd door een aantal jongeren, maar de eigenaar van het terrein wordt er verantwoordelijk voor gehouden. ,,Zo werkt het Agentschap Telecom ook”, aldus Visser in TC Tubantia. “We maken geen jacht op alle piraten, maar alleen op de zenders die pal naast onze frequentie zitten’’, aldus Visser. 100%NL wil ook dat de mast wordt afgebroken.

Lees ook:100%NL en Arnhemse piraat begraven de strijdbijl
Lees ook:100% NL wil schikken met piraat
Lees ook:100%NL trekt stekker uit Mi Amigo uitzending
Lees ook:Radio Mi Amigo met Pasen via 100%NL op FM
Lees ook:‘Marktaandeel Radio 10 kan stijgen naar 5,4 procent’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>