100%NL haalt Candlelight onder het stof vandaan

Een datingsite, een eigen magazine, de bekende gedichtenlezer Jan van Veen is nog steeds druk bezig met zijn Candlelight-imperium. Jarenlang was hij op Sky Radio te horen met romantische gedichten, maar de non-stop zender besloot daar in 2003 mee te stoppen. Twee jaar later kwam Van Veen met Candlelight Radio waarop ook gedichten te horen zijn. Binnenkort is de vertrouwde stem echter ook weer in de ether te horen.

Radiozender 100%NL heeft het gedichtenprogramma geadopteerd en zal het vanaf maandag 19 mei 2008 iedere zondag tot en met donderdag de ether inslingeren. Tussen 23:00 en 0:00 uur kunnen de luisteraars van 100%NL romantische gedichten horen die voorgelezen worden door Jan van Veen.

Opmerkelijke stap van 100%NL om het gedichtenprogramma van stal te halen. De radiozender is bezig met een reorganisatie; een aantal dj's is ontslagen, er komen nieuwe jocks bij en de hele programmering en het format zijn gewijzigd. Candlelight is één van de vernieuwingen van het station. Eerlijk gezegd lijkt de reorganisatie van 100%NL meer op een identiteitscrisis. Het is mij totaal onduidelijk wat het gewijzigde 100%NL voor station is. Wat is nu exact het format? Ik hoop dat de zender dat nog eens duidelijk kan overbrengen op het radioluisterend publiek.

Zie ook:
- Jan 'Candlelight' van Veen lanceert datingsite
- Internetstation Candlelight Radio wil de ether in

Lees ook:Jan ‘Candlelight’ van Veen lanceert datingsite
Lees ook:Jan van Veen komt ook gedichten voorlezen bij Evers
Lees ook:Candlelight ook volgend jaar op 100%NL
Lees ook:Internetstation Candlelight Radio wil de ether in
Lees ook:Mr. Candlelight krijgt lintje

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “100%NL haalt Candlelight onder het stof vandaan

 1. Peter

  Ik dacht dat de doelgroep van 100% NL ‘jonge vrouwen van 20 tot 40′ was? Denken ze daar nu werkelijk dat die doelgroep op een ouwe man van 63 zit te wachten die gedichten voorleest? Geeft ook meteen aan van welke generatie Ron Sterrenburg is… zucht… wat een armoe.

    /   Reply  / 
 2. riki

  Zo begint het toch steeds meer op RTL FM te lijken, die hadden immers al Julia Samuel in de avond met Love Songs…

    /   Reply  / 
 3. MBC

  Als het niet goed gaat met je zender, ben je sneller geneigd om terug te grijpen naar oude successen…

    /   Reply  / 
 4. Frank

  Ze denken daar dat ze eindeloos kunnen bl√≠jven experimenteren met formats. Maar zo werkt het dus niet! Als een luisteraar van mening is dat een station voor hem/haar niet geschikt is, ben je die kwijt! Het is een illusie te denken dat iemand dan later nog eens zegt: “Kom, laat ik 100%NL nog eens proberen”, immers: dat was in de herinnering een station van niks! In vergelijking met wat het nu is, was RTL FM 10 keer beter! Het laatste jaar hoor je ongeveer elk uur hetzelfde, je kunt net zo goed een CD-tje op repeat zetten, dan heb je ook ongeveer 100%NL. Het zal mij benieuwen op die ‘opgegraven Jan van Veen’ nog volle zalen weet te trekken…

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Mr. Candlelight krijgt lintje | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>