Headlines week 11: Boze luisteraars, Edwin Evers en NPO

Afgelopen week stond vooral in het teken van boze luisteraars, Edwin Evers en de Nederlandse Publieke Omroep. Zo werd bekend dat Edwin Evers ruim 9,5 miljoen euro oplevert voor 538. Waren de luisteraars van Q-music niet te spreken over gast en pedofiel ‘Jean’ en schrok Nederland van de naamswijziging van de publieke omroep. Lees snel verder… Het week overzicht van week 11!

Op maandag waren Humberto Tan, Giel Beelen en Edwin Evers te gast bij het programma Mediazaken van BNR. Tijdens het programma werden de mediawaarden van de drie radio-persoonlijkheden bekend gemaakt. Evers is ruim 9 miljoen waard, Beelen ruim 7 miljoen en Tan moet het doen met 710.000 euro.

Dinsdag was Nederland vol verbazing. De Nederlandse Publieke Omroep maakte bekend dat de namen van tv- en radiozenders worden aangepast. Zo zou Radio 1 ‘NPO Radio 1’ worden en Nederland 1 ‘NPO Nederland 1’. Dit alles om de Nederlandse Publieke Omroep voor de burgers herkenbaar te maken en een tegenwicht te bieden voor internationale merken.

Woensdag schrokken Jeroen van Inkel en Eva Koreman van de reacties op hun gast Jean bij het vaste onderdeel ‘Aks me Everything’ in Van Inkel in de middag. Jean is namelijk pedofiel en de Q-music luisteraars stelden zijn bezoek aan de studio niet op prijs. Vanwege de heftige reacties was er extra beveiliging in de studio en wil Eva Koreman nu werken aan een olifantenhuid.

Donderdag legde adjunct-hoofdredacteur van NOS Giselle van Cann in een blog uit waarom er muziek wordt gedraaid tijdens het NOS Radio 1 journaal. Sommige luisteraars zouden het namelijk niet goed begrijpen. De luisteraars worden gerustgesteld: de muziek is puur voor de afwisseling en ontspanning. Drie uur lang non-stop nieuws is volgens Van Cann niet goed voor de luistercijfers.

Op vrijdag maakte Frits Spits bekend te stoppen bij radio 2. Zijn programma ‘Tijd voor Twee’ stopt eind dit jaar en de 65-jarige presentator vindt dat een goede reden om te stoppen. De presentator kijk terug op een geweldige tijd, maar is nog heel 2013 te horen op Radio 2.

Tot zo ver: de headlines van deze week. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Volg ons dan op twitterfacebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:

Week 10: Vrouwen, Awards en vertrekkende presentatoren
Week 8: Luistercijfers, Ouevrijprijs, en de Zwarte Lijst
Week 7: Radiodag, dronken en Valentijnsdag
Week 6: veranderingen in programma’s en awards

Lees ook:Edwin Evers is ruim negen miljoen euro waard
Lees ook:Edwin Evers wilde Erica Terpstra niet beledigen
Lees ook:Edwin Evers hele week te gast in RTL Late Night
Lees ook:Edwin Evers op Dolfijn FM
Lees ook:‘Edwin Evers leukste dj van Nederland’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>