Radioactive headlines week 24: EK voetbal

Je kunt er deze dagen bijna  niet meer omheen, het EK Voetbal 2008. Het feest voor Nederland barstte maandag los met een 3-0 overwinning op Italië en de 4-1 tegen Frankrijk maakt Oranje zelfs favoriet voor de Europese titel. De Nederlandse radiostations stortten zich ook massaal op het kampioen-schap en een aantal zit zelfs in Zwitserland. Naast het EK was er ook nog ander nieuws, al was het niet veel.

De week begon maandag bij Radio Veronica met een ander kampioenschap, namelijk de Marathon EK-wedstrijden kijken. Vijf luisteraars werden opgesloten in een oranje glazen huis en de opdracht was om zo lang mogelijk EK-wedstrijden te kijken zonder in slaap te vallen. Na 48 uur waren er nog twee kandidaten over die hun ogen open hadden kunnen houden. Uiteindelijk was er na 61 uur nog maar één ‘wakkere’ kijker over. Kandidaat Marco Sikman won de Marathon EK-kijken en hij mag naar de finale van het kampioenschap Euro 2008.

Direct na de eerste wedstrijd die Nederland op het EK speelde, kwamen de ochtend-dj’s met speciale remixen van het live-commentaar dat Jack van Gelder op Radio 1 bij de wedstrijd gaf. Edwin Evers, Giel Beelen en Ruud de Wild hadden elk hun eigen versie. In het lunchprogramma ‘Stenders Eetvermaak’ had presentator Rob Stenders ook zijn eigen versie. De overenthousiaste geluiden van Jack van Gelder zijn hier terug te horen, evenals het commentaar bij de doelpunten uit de wedstrijd van Nederland tegen Frankrijk.

Los van het EK Voetbal was er nog meer nieuws. Radioactive wist vorige week zondag al te melden dat Kimberly van de Berkt stopt als side-kick bij het middagprogramma van Lindo Duvall op Radio 538. Woensdag gaf de Haagse band Kane een exclusieve showcase voor 150 luisteraars van Q-music. Op zich niet speciaal, maar de locatie wel: op een marineschip.

Verder is Classic FM gestart met het online zetten van podcasts. De eerste uitzendingen die beschikbaar zijn, zijn delen van de themadag ‘Classic FM Goes Pop’. En vrijdag is bij Ruud de Wild de actie met het Q-music EI van start gegaan. Tien eieren met namen van bekende Nederlanders liggen in een broedbak onder een warme lamp. Luisteraars kunnen sms’en welk ei volgens het als eerste uitkomt. Leuk idee van radio-dj Ruud de Wild en verder uitgebroed door de marketingafdeling van Q.

Headlines archief:
- Week 23 (het geluid, dolf jansen en het ek)
- Week 22 (in de ban van het geluid)

Lees ook:Non-stop EK-wedstrijden kijken bij Veronica’s EK Marathon
Lees ook:Commentaar Jack van Gelder bij EK blijft geniaal!
Lees ook:Rick van Velthuysen houdt WK-marathon
Lees ook:Giel Beelen mixt commentaar Jack van Gelder op muziek
Lees ook:61 Uur wakker blijven goed voor twee tickets EK-finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>