Radioactive headlines week 48

De week begon met schokkend nieuws, nog belangrijker nieuws dan de gestolen naaktfoto’s van Manon Thomas. Want Froukje de Both is spoorloos! Sinds vorige week vrijdag is ze niet meer bij Radio 538 op de radio gespot. Het bleek een spel te zijn in het kader van Dossier 538. Als het goed is hebben de luisteraars van de zender Froukje weer teruggevonden. Meer radionieuws lees je in de headlines van week 48.

Dinsdag stond Radio 6 uitgebreid stil bij de 65e ‘verjaardag’ van gitaarlegende Jimi Hendrix. De zender stond de hele dag in het teken van de muziek van de gitarist.

Het jaar 2007 telt na vandaag nog maar 30 dagen, en binnen die tijd krijgt heel Nederland te weten wat de dj’s bij de publieke omroepen verdienen. Minister Plasterk heeft dat bij de bespreking van de Mediabegroting toegezegd.

Woensdag kreeg boekrecensist Martin Ros van de TROS te horen dat hij het veld moet ruimen bij Radio 1 vanwege een verjongingskuur van de zender. Later werd bekend dat de TROS de arbeidsovereenkomst met Ros via de rechter wil verbreken ontbinden. Dat pikte Martin Ros niet en nu daagt hij de omroep voor het gerecht voor een kort geding.

Vrijdag was de laatste dag dat mensen konden stemmen voor de Radio 2 Top 2000. Radio Rijnmond maakte eerder bekend om met een tegenoffensief voor de lijst te komen. Vanaf 24 december brengt de regionale omroep de ‘Niet de Top 2000‘. Stemgrage radioluisteraars kunnen overigens vrolijk verder stemmen, want sinds vrijdag kan men stemmen welke 3FM-dj’s het Glazen Huis in mogen/moeten.

Tot slot werd vrijdag bekend dat Carlo de Boer, directeur van de Sky Radio Group, daar per 1 februari 2008 vertrekt. Na bijna 13 jaar is het mooi geweest en wordt het tijd voor iets anders.

Meer headlines:
- Week 47
- Week 46

Lees ook:Radioactive headlines week 11: de eerste week van Ruud
Lees ook:TROS koopt Martin Ros af voor 15.000 euro
Lees ook:Martin Ros pikt het niet
Lees ook:Radioactive headlines week 21: zwangerschappen en luistercijfers
Lees ook:Radioactive headlines week 13: wisseling van station voices

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>