Radioactive headlines week 47

De week begon maandag met de uitreikingen van de WAF-awards. Bij de awards voor de radiojournalistiek vielen programma’s van de NOS, VPRO en BNN in de prijzen. Dinsdag werd bekend dat er dit jaar opnieuw een huwelijk gesloten gaat worden in het Glazen Huis van Radio 3FM. Eric Corton zal de ceremonie begeleiden. Wie er gaat trouwen is nog niet bekend, want het huwelijk gaat namelijk naar de hoogste bieder.

Afgelopen week lanceerden Ton van Draanen en Tom Blomberg de ‘Vandaag in de popmuziek scheurkalender 2008′. Van Draanen in samensteller van het Radio 2-programma Schiffers.fm en heeft zijn hele leven lang allerlei muziek- en popfeitjes verzameld. Een deel daarvan zijn terug te vinden op de kalender.

En het stemmen op de Radio 2 Top 2000 loopt storm, maar teveel stemmen is ook niet goed. Of beter gezegd: het is niet correct. Twee initiatieven om bepaalde nummers (hoog) in de lijst te krijgen zijn door Radio 2 afgestraft door het verwijderen van die nummers van de kieslijst.

Tot slot werden donderdag de luistercijfers over de periode september/oktober 2007 bekend gemaakt. Opmerkelijkste verandering ten opzichte van de vorige periode was dat Radio 2 haar tweede plek verloor aan Sky Radio. Het lijkt erop dat Radio 2 de Top 2000 hard nodig heeft om haar positie weer te verstevingen.

Radio 538 verstevigde haar positie ook, het marktaandeel klom van 11,4% naar 12,0%. Ook Q-music pakte meer marktaandeel en is nu met 7,6% even groot als Radio 3FM.

Meer headlines:
- Week 46
- Week 45

Lees ook:Luistercijfers radio januari-februari: Radio 538 terug aan kop
Lees ook:Luistercijfers nov/dec 2007: Radio 2 niet aan Top
Lees ook:Top 1000 allertijden van start op Radio Veronica
Lees ook:Luistercijfers radio feb/mrt: Radio 538 weer nummer 1
Lees ook:Luistercijfers radio mei-juni 2008: grote verschuivingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>