Radioactive headlines week 46

De week begon vorige week zondag met de start van het carnaval. Naast de altijd leuke begintijd (om 11:11 uur op de 11e van de 11e), was het ook het startmoment voor de carnavalsradio. Via een webkanaal van Omroep Brabant is tot februari Dweilradio te horen en via Radio Digitaal is een soortgelijkt themakanaal gestart: CarnavalsRadio. En maandag werd op Radio 2 een begin gemaakt aan het grootste radio-evenement.

Om 07:00 uur ‘s morgens ging namelijk de online stembus voor de Radio 2 Top 2000 open. Een dag later bleek dat er al 100.000 stemmen (geen unieke stemmers) waren uitgebracht voor de samenstelling van de lijst der lijsten.

Week 46 was ook de week waarin KRO mediadirecteur Ton Verlind bekend maakte om per 1 januari 2008 te stoppen met zijn huidige taak. Verlind ziet voor zichzelf geen plek in de nieuwe statutaire directie van de KRO.

Over iets meer dan een maand zet Radio 3FM opnieuw drie DJ’s in het Glazen Huis. Ditmaal staat het huis in Den Haag en wordt er geld opgehaald voor de waterprojecten van het Rode Kruis. Wie er echter het huis ingaan, is nog onbekend. Luisteraars van 3FM kunnen bepalen welke drie jocks zes dagen opgesloten worden. Eén ding is zeker: Giel Beelen gaat het huis niet in!

En het oude Veronica-schip MV Norderney komt terug naar Nederland en zal een vaste bestemming krijgen in Zwolle. De boot zal geen plek worden voor radio-uitzendingen, maar het krijgt de functie van een horecagelegenheid.

Tot slot van deze week werd bekend dat NDC Media Groep het radiostation Waterstad FM heeft overgenomen.

Meer headlines:
- Week 45
- Week 44

Lees ook:Wie moet er het Glazen Huis in?
Lees ook:Ekdom, Schollaardt en Beelen in het Glazen Huis Groningen
Lees ook:Maxima sluit dj’s Glazen Huis op
Lees ook:Ton Verlind bedankt voor plek in nieuwe directie
Lees ook:DJ’s 3FM in onzekerheid over plek in Glazen Huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>