Radioactive headlines week 45

De hele week is Nederland gewaarschuwd voor storm, maar de alles verwoestende superstorm is gelukkig uitgebleven. In de radiowereld was het niet zo stormachtig, de enige grote verandering vond plaats in het weekend bij Radio 538. Vandaag een week geleden begon Gordon op 538 met zijn nieuwe programma Gordon On Air. Verder maakten een aantal radiostations bekend hoe ze het jaar afsluiten.

Voor Radio 2 is dat natuurlijk bekend, want zij eindigen het jaar traditioneel met de Top 2000. Aanstaande maandag wordt officeel de stembus geopend voor de negende editie van de lijst der lijsten. Zondag trapt Matthijs van Nieuwkerk op tv het evenement af met een speciale popquiz.

KX Radio probeert van hun eindejaarslijst niet iets traditioneels te maken. Vorig jaar sloot KX het jaar af met de Freak 10.000 en eerder was er al de Lijstenparade te horen. Dit jaar gaat het weer anders op KX Radio, want in december is de Langspeellijst te horen.

Radio 4, met 24 uur per dag klassieke muziek, sluit 2007 af met de Radio4Daagse. Van 28 tot en met 31 december zijn op Radio 4 de favoriete klassieke muzieknummers van luisteraars te horen.

Deze week kwamen onze zuiderburen in opstand tegen de vroege kerstviering in winkels. Het duo Peeters en Pichal van het Vlaamse Radio 1 heeft een actie opgezet waarbij mensen stickers kunnen plakken waarop de boodschap “In godsnaam geen kerstgedoe voor 15 december” staat.

Nog meer nieuws uit België, want het gaat niet zo goed met Radio Donna. Het marktaandeel van de zender is in drie jaar tijd gekelderd van 25 naar 13 procent. Donna bereidt een grote verandering voor en die zal maandag hoorbaar worden. Het radiostation heeft al een aantal presentatoren aangetrokken waarmee het de concurrentie met Q-music aan wil gaan.

Tot slot werd deze week nog bekend dat DJ Jean vanaf januari 2008 te horen zal zijn op Slam!FM. Ook de Grandmix van Ben Liebrand zal dit jaar te horen zijn op de jongerenzender.

Meer headlines:
- Week 44
- Week 43

Lees ook:Nieuwe koers moet Donna uit vrije val halen
Lees ook:Gordon, Patricia Paay en Patty Brard gastpresentator Top 4000
Lees ook:Dag Donna, rust zacht
Lees ook:Radio 4 sluit 2007 af met de Radio4daagse
Lees ook:Radioactive headlines week 26: Kicken slaapt uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>