Radioactive headlines week 44

De week begon met wat nieuws over berichten die de radiowereld al wat langer in hun greep hielden. Zo werd maandag bekend dat Ruud de Wild echt weg gaat bij Radio 538. Het radiostation en de DJ zijn overeengekomen dat beide partijen definitief uit elkaar gaan.

En Rick van Velthuysen die vorig weekend voor het laatst zijn WeekendRick presenteerde, schreef op zijn weblog dat hij speelt met de gedachte om toch in het weekend radio te blijven maken, op zijn eigen radiostationnetje.

100% NL werd door platenmaatschappij EMI gesommeerd om dinsdag vóór 12 uur de André Hazes meezingactie te verwijderen van de website. Luisteraars konden meezingen met een nummer van Hazes en hun ‘duet’ vervolgens op de site zetten. EMI was daar iets minder blij mee.

Donderdag startte Sky Radio opnieuw The Christmas Station. Op dit online radiostation kan men twee maanden lang alleen maar kerstmuziek horen. Misschien een beetje vroeg, want Sinterklaas is nog geen eens in het land…

Donderdag was ook de dag dat KX Radio voor het eerst via de digitale kabel doorgegeven werd. KX is nu in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant te ontvangen via de digitale kabel van UPC.

Komende week staat het Radio Veronica-programma Erwin’s AvonTuren in het teken van de Andes-expeditie die presentator Erwin Peters gaat maken. Dit gebeurt in samenwerking met National Geographic Channel die een tocht gaat maken naar de plek waar in 1972 een vliegtuig neerstortte. En één luisteraar van Veronica mag mee.

Meer headlines:
- Week 43
- Week 42

Lees ook:KX Radio start doorgifte via digitale kabel
Lees ook:André Hazes herdacht met speciale radioshow
Lees ook:Uitmarkt 2010 te volgen op Radio Noord-Holland
Lees ook:Luister naar eerste uur Wild FM
Lees ook:RadioNL wordt grotendeels non-stop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>