Radioactive headlines week 43: Giel Beelen en de Radio Ring

Wat een week! Met mijn studie zit ik met deadlines voor allerlei opdrachten en nu komen de tentamens er ook nog eens aan. En dan heb je zo’n week waarin er van alles gebeurt in radioland: Giel Beelen maakte on air bekend dat hij tot zeker 2010 bij 3FM blijft, Gordon verklapte in RTL Boulevard ‘per ongeluk’ dat hij terugkeert op de radio en natuurlijk de uitreiking van de Gouden RadioRing. Genoeg om over te bloggen dus.

Eerst terug naar vorig weekend, toen Ferry Maat het 35-jarig bestaan van zijn Soulshow vierde met de Soulshow Top 100. Het nummer Fantasy van Earth Wind & Fire prijkte bovenaan de lijst. De gehele Top 100 is terug te lezen en integraal te downloaden.

Maandag werd bekend dat de Utrechtse Programmaraad het advies aan Casema geeft om Studio Brussel in 2008 op te nemen in het basispakket. Als het advies overgenomen wordt, dan is het Belgische radiostation volgend jaar overal in Utrecht op de kabel te horen.

Woensdag was Gordon invalpresentator bij RTL Boulevard. In dat programma onthulde hij terug te keren op de radio en wel bij 538. Gordon krijgt een programma op de zaterdagmiddag.

Fans van het Radio 538-programma MiddenInDeNachtRick zijn nog steeds ontevreden over het onvrijwillige vertrek van Erik-Jan Rosendahl bij het nachtprogramma. Tijd voor actie vonden ze.

Voor nog geen miljoen euro zou Giel Beelen vertrekken bij 3FM, zo liet de DJ donderdag live op de radio weten. In de studio van 3FM werd een kleine persconferentie gehouden waarin Giel Beelen de geruchten over een mogelijke transfer naar 538 stopte.

Of de massale aandacht van Giel op de radio een opgezet plan was… zo net voor het moment dat de luisteraars konden gaan stemmen voor de Gouden RadioRing. Het lijkt er wel op. Hoe dan ook, het heeft geholpen want Beelen won de Zilveren RadioSter voor de beste radioman.

In de categorie ‘beste radioprogramma’ won Beelen niet, daar moest hij het Radio 2-programma Theater van het Sentiment voor zich dulden. Het overzicht van alle winnaars vind je hier.

Kortom, een interessante radioweek met wat belangrijke ontwikkelingen. We hoeven niet meer te speculeren over een overstap van Giel Beelen naar 538. Maarja, het vraagstuk ‘Wie wordt de opvolger van Ruud de Wild?’ is nog steeds niet opgelost. Dan toch Robert Jensen maar?

Meer headlines:
- Week 42
- Week 41

Lees ook:“Prijs moet niet uitgehold worden”
Lees ook:Promo video voor Giel Beelen (alles voor dé Ring)
Lees ook:Radio 538 breekt in bij uitzending 3FM
Lees ook:Edwin Evers maakt genomineerden RadioRing 2009 bekend
Lees ook:Gordon neemt plek Rick van Velthuysen niet over

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>